Δημοτικό μέγαρο Λευκωσίας |
Για να βηθήσουμε το δήμαρχο Λευκωσίας να έχει πλήρη εικόνα των σκέψεων, προσδοκιών και αιτημάτων των φιλόζωων δημοτών, τού στέιλαμε χθές το ακόλουθο κέιμενο, που αποτελεί τη σύνοψη των σχολίων των φίλων του Άνθρωπος και Σκύλος. Ο διάλογος με το δήμο Λευκωσίας είναι διαφανής και θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τυχόν εξελίξεις. Υπενθυμίζω ότι απώτερος στόχος μας είναι η ευημερία των κατοικιδίων της Λευκωσίας.
"Απόψεις και εισηγήσεις των φίλων του ιστολογίου Άνθρωπος και Σκύλος αναφορικά με έργα και υπηρεσίες που θα ήθελαν να δουν στο δήμο Λευκωσίας
Η πρώτη διαπίστωση αναφέρεται σε μια βαθειά ριζωμένη άποψη, ότι δηλαδή οι δήμοι γενικά δεν ενδιαφέρονται για τα κατοικίδια και ότι δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν στο μέλλον. Το θετικό στην αρνητική αυτή τοποθέτηση είναι ότι, αν κάποιος δήμαρχος κάνει κάτι, αυτό το κάτι θα εκτιμηθεί πολύ.
Ανεξάρτητα από το τι λέει ο Νόμος περί Ζώων, τον οποίο σχεδόν κανένας δεν έχει διαβάσει, οι δημότες αναμένουν από το δήμο Λευκωσίας να υλοποιήσει ορισμένα έργα και να οργανώσει την προσφορά ορισμένων υπηρεσιών.
1. Ένα βασικό έργο είναι η ύπαρξη χώρου όπου θα επιτρέπονται οι σκύλοι. Πολίτες οι οποίοι έχουν υπόψη τι γίνεται στο εξωτερικό, απαιτούν την ύπαρξη πάρκου για σκύλους πλήρως εξοπλισμένου, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πάρκων. Η σχετική επένδυση, εφόσον υπάρχει γη, είναι πολύ περιορισμένη.
2. Σχετική με το προηγούμενο αίτημα είναι και η επιθυμία να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι (όχι απλά σκυβαλοδοχεία) σε καίρια σημεία για να πετούν μέσα οι ιδιοκτήτες τα κόπρανα των σκύλων τους. Μαζί με τους κάδους θα μπορούσαν να διατίθενται και σακουλάκια για τον ίδιο σκοπό.
3. Μετά είναι το μέγα θέμα των αδέσποτων. Εφόσον η καλύτερη μέθοδος είναι η πρόληψη μέσω της στείρωσης, είναι φυσικό οι φιλόζωοι να αναμένουν ότι ο δήμος θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες και θα εφαρμόσει κάποια προγράμματα στείρωσης είτε μόνος είτε σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις ή κυβερνητικές υπηρεσίες.
4. Η ύπαρξη εγκαταστάσεων και υπηρεσιών ώστε τα αδέσποτα του δήμου να φιλοξενούνται και να περιθάλπονται μέχρις ότου βρεθεί ο ιδιοκτήτης ή ανάδοχος οικογένεια είναι από τα πιο βασικά αιτήματα. Εννοείται ότι όλοι οι φιλόζωοι είναι αντίθετοι με την τακτική της ευθανασίας.
5. Υπάρχουν τέλος αιτήματα κοινωνικής υφής, όπως η δωρεάν ή με μειωμένο κόστος χορήγηση σκευασμάτων για τα παράσιτα, καθώς και διενέργεια εμβολιασμών και στειρώσεων.
Για να γίνουν τα πιο πάνω έργα και να προσφερθούν οι υπηρεσίες θα χρειαστούν επιπρόσθετοι πόροι. Όταν αποδεδειγμένα γίνεται δουλειά υπέρ των ζώων συντροφιάς, οι δημότες θα πληρώνουν τα τέλη, θα υπάρξουν χορηγοί καθώς και εθελοντές να βοηθήσουν.
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012"
poly kalh ekthesh
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κρίνω και από αναφορές σε άλλες σελίδες facebook, το θέμα παίρνει διαστάσεις, ενώ τα σχόλια παραμένουν αρνητικά. Εγώ θα διαφωνήσω. Είμαι αισιόδοξη ότι ο δήμαρχος Λευκωσίας θα κάνει κάτι. Ένας νέος άνθρωπος με διεθνείς εμπειρίες δεν μπορεί να μην ξέρει ότι όλες οι εταιρείες και οργανισμοί στον κόσμο που προοδεύουν λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τις επιθυμίες του κοινού που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν. Και το κοινό της Λευκωσίας είναι φιλόζωο.
ΑπάντησηΔιαγραφήymnos sto ampelopouli!
ΑπάντησηΔιαγραφή