Ads

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Γάτα σώζει τη ζωή του διαβητικού ανθρώπου της


Σούζαν και Τσάρλι
Η Σούζαν, 47 χρόνων, είναι διαβητική. Την ώρα που βρισκόταν στο μπάνιο έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα. Είχε πάθει υπογλυκαιμικό σοκ, που μπορούσε να ήταν μοιραίο. Την ώρα εκείνη ο Κέβιν, ο άντρας της, κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό τους.

Η Τσάρλι, η γάτα, που παρακολούθησε τη σκηνή, διαισθάνθηκε ότι κάτι κακό συνέβη. Πήδηξε στο κρεβάτι του Κέβιν και άρχισε να του γλείφει έντονα το πρόσωπο και να του ξύνει το χέρι. Όταν ξύπνησε, τον οδήγησε στο μπάνιο. Αυτός κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί, έκανε μια ένεση με γλυκόζη στη σύζυγό του και της έσωσε τη ζωή.

Η σωτήρια επέμβαση της Τσάρλι έχει συγκινήσει πολύ κόσμο που την πρότειναν για το φετινό βραβείο του Ήρωα Γάτου, του οποίου η απονομή θα γίνει σε λίγες μέρες στο ξενοδοχείο Σαβόι στο Λονδίνο.


Τσάρλι
Όταν η Σούζαν συνήλθε, η γάτα και ο άντρας της ήταν δίπλα της, έτοιμοι να τη στηρίξουν και ψυχολογικά. Η ίδια δήλωσε αργότερα: «Χωρίς την Τσάρλι θα είχα πεθάνει ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα κατέληγα στην εντατική. Είναι τόσο τρυφερή αυτή η γάτα που δεν με εκπλήττει που έδειξε τόσο ενδιαφέρον για μένα. Από τότε που την πήραμε, κουτάβι ακόμη, έχει συνδεθεί πολύ στενά μαζί μου. Προέρχεται από μια γέννα γάτας κάποιου φίλου. Κάποιος άλλος την υιοθέτησε πρώτος, την επέστρεψε όμως λίγο μετά γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Προσφέρθηκα να την υιοθετήσω. Ήταν τόσο μικρή που δεν ήξερε ακόμη πώς να φάει μόνη της. Της έσωσα τη ζωή κατά κάποιο τρόπο γιατί στην αρχή την τάιζα με το χέρι, μέχρι που να συνηθίσει να τρώει μόνη της. Μου το ανταπέδωσε με το παραπάνω τώρα. Ό,τι και να συμβαίνει, είμαι υπερήφανη γι’ αυτή. Είναι ο μικρός μου ήρωας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου