Ads

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σκέφτομαι να αγοράσω σκύλο μέσω διαδικτύου



teacup yorkshire terrier 
Πρόβλημα: Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι σας παρακαλώ. Σκέπτομαι να αγοράσω teacup yorkshire terrier από το διαδίκτυο. Είναι επικίνδυνη η μεταφορά του με αεροπλάνο π.χ. υπογλυκαιμία; Μπορώ να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω;
Είναι ασφαλής η αγορά από το διαδίκτυο; Θα είναι πραγματικό teacup yorkshire terrier; Η τιμή είναι γύρω στα 350 ευρώ.

Απάντηση: Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και αστάθμητοι παράγοντες. Το βέβαιο είναι ότι το κουτάβι πρέπει να συνοδεύεται και να ταξιδέψει στην καμπίνα επιβατών. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσεις σωστά το κόστος. Εκτός από τη μεταφορά, θα χρειαστεί κάποια εμβόλια και τσιπάκι. Ποιος θα καλύψει τα έξοδα; Η τιμή των 350 ευρώ είναι πιθανότατα ένα μικρό μέρος του ολικού κόστους.


Προσωπικά δεν θα αγόραζα μέσω διαδικτύου χωρίς να γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξιοπιστία του πωλητή. Επί πλέον θα ήθελα να δω με τα μάτια μου τους γονείς και τον τόπο εκτροφής. Πολλά πράγματα μπορεί να μάθει κανείς από μια τέτοια γνωριμία.

Αν θα είναι καθαρόαιμο ή όχι εξαρτάται από το αν έχει international pedigree. Αν δεν το έχει δεν μπορεί να είσαι σίγουρη.

Προσπάθησε να βρεις κάτι από τον τόπο σου. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης σκέψου τα καταφύγια σκύλων. Είναι γεμάτα από μικρά και μεγάλα σκυλιά. Είμαι σίγουρος ότι έχουν κάτι και για σένα. Θα έχεις την επιπλέον ικανοποίηση ότι έκανες μια καλή πράξη.

1 σχόλιο:

  1. Από την τιμή υποθέτω ότι ο πωλητής είναι εγκατεστημένος σε κάποια χώρα των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ουγγαρία, κλπ). Λάβετε υπόψη σας ότι τα ζώα που πωλούνται σε πετ σοπ ή μέσω διαδικτύου συνήθως προέρχονται από εκτροφεία όπου οι γονείς είναι απλά μηχανές αναπαραγωγής και δεν έχουν στοιχειώδη παρακολούθηση και φροντίδα. Τα κουτάβια, όσα επιζήσουν, χωρίζονται σχετικά νωρίς από τη μαμά τους για να διατεθούν προς πώληση. Επίσης, τα συνοδευτικά τους έγγραφα είναι συχνά πλαστά (ηλικία, πεντιγκρί, κοκ) και έχουν πολλές πιθανότητες να παρουσιάσουν αρρώστιες ή δυσπλασίες. Τα ίδια ισχύουν και για τους " εκτροφείς της πίσω αυλής" .
    Επίσης, ένας σοβαρός εκτροφέας δεν θα έστελνε ασυνόδευτο ζώο ούτε εντός της χώρας του.
    Αν επιμένετε ακόμα να αποκτήσετε teacup yorkshire terrier, ψάξτε για νόμιμο εκτροφέα εντός Ελλάδας εγγεγραμμένο στον Κ.Ο.Ε.
    Δείτε ωστόσο τις αγγελίες που κυκλοφορούν στα διάφορα κυνόφιλα φόρουμ και μπλογκ ή στο Facebook. Κάντε μια βόλτα στα τοπικά καταφύγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή