Ads

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Χανιά: ο εισαγγελέας δεν αποφάσισε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης ζωοκτονίας



Ελεύθερους άφησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων τους δύο άντρες κυνηγούς οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σκότωσαν εξ επαφής το σκυλάκι της οικογένειας του την περασμένη Κυριακή στο χωριό Άγιος Γεώργιος κοντά στην Αλμυρίδα Χανίων. Οι άνδρες αν και συνελήφθησαν την επόμενη μέρα δεν δικάστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τη ζωοκτονία.

Η υπόθεση τους θα εκδικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος αφού σχηματίστηκε δικογραφία. Συχνά εντοπίζουμε να μην εφαρμόζεται το αυτόφωρο δηλαδή η εκδίκαση μετά τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών που κατηγορούνται για τα αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με τα ζώα.


Όμως αυτή διαδικασία είναι δεδομένη και ορίζεται από τη νομοθεσία. Είναι παράβαση να την καταστρατηγούν.

Θυμίζουμε ότι ο εντοπισμός των δύο κυνηγών και η σύλληψη τους επετεύχθη μετά από συντονισμένες ενέργειες των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», των αστυνομικών του Α.Τ. Βάμου και της οικογένειας, που θρηνούσε για το ζώο της.

Το σκυλάκι – όπως μας περιέγραψαν – είχε βγει στις 7/10 από την περίφραξη του σπιτιού του και έσπευσε προς τα δύο σκυλιά, που είχαν μαζί τους οι κυνηγοί, τα οποία πλησίασε με διάθεση για παιχνίδι.

Τους δράστες είδε ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, ο οποίο αρχικά δεν έδωσε σημασία, αν μετά από λίγο άκουσε έναν πυροβολισμό χωρίς να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Όμως νύχτωσε και το ζώο δεν γύρισε στο σπίτι του, έτσι η οικογένεια του άρχισε να το αναζητά.

Τελικά το πρωί ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του ζώου, πήγε εκεί που είχε δει τους κυνηγούς και βρήκε το σκυλί τους, νεκρό, πυροβολημένο εξ επαφής με καραμπίνα.

Διαβάστε προηγούμενη ανάαρτηση για το ίδιο θέμα:

Χανιά: Κυνηγοί σκότωσαν ιδιόκτητο σκυλάκι, αλλά ευτυχώς τους συνέλαβαν

http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/10/blog-post_9346.html

Zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου