Ads

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπέκαμ φοβάται τον άντρα μου

Ερώτηση: Χθες το πρωί, ο άντρας μου κατέβαινε την εσωτερική σκάλα του σπιτιού φορώντας κοντό παντελόνι και κονταμάνικο πουκάμισο. Ο Μπέκαμ, ο σκύλος μας, μόλις τον είδε τρόμαξε, γρύλισε και κρύφτηκε ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να τον παρηγορήσω, αλλά μάταια. Προσπάθησε και ο άντρας μου να τον προσεγγίσει φιλικά αλλά ο σκύλος δεν ξεκολλούσε από μένα. Γρύλιζε και στο τέλος έδειχνε απειλητικά τα δόντια του στον άντρα μου. Τι μπορούμε να κάνουμε; Σημειωτέον ότι το σκύλο μας τον υιοθετήσαμε πριν από μια βδομάδα από καταφύγιο σκύλων.



Απάντηση: Για να βρούμε κάποια εξήγηση, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις λεπτομέρειες της στιγμής που ο σκύλος τρόμαξε στη θέα του άντρα σας. Έχουμε λοιπόν την εξής εικόνα: Ένας άντρας, που φορά κοντό παντελόνι και κοντομάνικο πουκάμισο, κατεβαίνει από τη σκάλα. Μια ή περισσότερες από αυτές τις λεπτομέρειες θα πρέπει να ξύπνησαν στη μνήμη του κάποιο από τα πολλά δυσάρεστα περιστατικά που του συνέβησαν στην προηγούμενη ζωή του, είτε ως κατοικίδιο, που ήταν στην αρχή, είτε ως αδέσποτο στη συνέχεια. Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αδύνατο να εντοπίσουμε το ακριβές περιστατικό. Ευτυχώς για σας το πρόβλημα μπορεί να ξεπερασθεί έστω και αν δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες της προηγούμενης ζωής του Μπέκαμ.

Ζητήστε από τον άνδρα σας να μην φορέσει κοντό παντελόνι και κοντό πουκάμισο για λίγες μέρες, μέχρι που να δυναμώσουν οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ του και του σκύλου. Είναι πολύ σημαντικό ο άντρας σας να μην δίνει σημασία στον Μπέκαμ όταν εκδηλώνει φόβο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να  αποφεύγει να τον κοιτάζει κατά πρόσωπο και να απλώνει το χέρι να τον χαϊδέψει. Είναι προτιμότερο να αφήνει το σκύλο μόνο του μέχρις ότου ο ίδιος ο σκύλος αποφασίσει ότι ο άνδρας σας δεν είναι απειλή. Για να ενισχύσει τη θετική εικόνα του, ο άνδρα σας αναλαμβάνει ο ίδιος ένα μέρος από τη φροντίδα του σκύλου. Το πιο εύκολο είναι το φαγητό. Στην καθορισμένη ώρα, και ενώ ο σκύλος τον κοιτάζει, τοποθετεί στο πάτωμα το πιάτο με το φαγητό. Θα μπορούσε ακόμη να βάζει στο πιάτο τη μισή τροφή και την υπόλοιπη να τη ρίχνει στο πάτωμα κόκκο-κόκκο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολύ σύντομα ο σκύλος θα υποδέχεται τον άντρα σας με ενθουσιασμό και θα απολαμβάνει τη συντροφιά του και τα παιγνίδια μαζί του. Τότε θα δείτε που δεν θα αντιδράσει αρνητικά όταν ο άντρας σας φορέσει το κοντό του παντελόνι και το καλοκαιρινό του πουκάμισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου