Ads

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κουτάβι διαισθάνθηκε σωστά ότι ο νεαρός πελάτης ήταν επικίνδυνος



Άνθρωπος και σκύλος στο κατάστημα όπου διαδραματίστηκε η ιστορία μας
Μερικές φορές οι σκύλοι μπορούν να ξεχωρίσουν τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους. Αυτό, εν πάση περιπτώσει, έκανε ο Ρίβο, Σι Τσου 9 μηνών. Ο άνθρωπός του διατηρούσε κατάστημα ειδών χόμπι στο Ουισκόνσιν της Αμερικής και ο Ρίβο περνούσε την ημέρα μαζί του στο κατάστημα. Ήταν ήσυχο σκυλάκι και πολύ κοινωνικό και ο Νταγκ, ο κύριός του, χαιρόταν τη συντροφιά του.


Με τους πελάτες ήταν πολύ φιλικός και ευκολοσχέτιστος. Έχοντας αυτό υπόψη, ο Νταγκ παραξενεύτηκε όταν ο Ρίβο άρχισε να γαυγίζει και να μουγκρίζει περίεργα μόλις μπήκε στο κατάστημα ένας νεαρός 17 χρονών. Δεν μπορούσε φυσικά να διώξει τον πελάτη, αποφάσισε όμως να είναι προσεκτικός μαζί του.

Όταν ο νεαρός του έδειξε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι και του είπε ότι είχε πρόβλημα να το βάλει μπρος, ο Νταγκ θυμήθηκε τα λόγια συναδέλφου του από γειτονική πόλη που έπεσε θύμα διάρρηξης και κλοπής. Ένα από τα κλαπέντα αντικείμενα ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Νταγκ, ο νεαρός είπε ότι το αγόρασε από έναν φίλο του για 20 δολάρια, ενώ η τιμή ενός καινούργιου ήταν 150 δολάρια. Ο Ρίβο συνέχισε να γριλλίζει και η υποψία ότι ο νεαρός δεν ήταν καθαρός γινόταν βεβαιότητα. Είπε στον νεαρό τις σκέψεις τους και αμέσως μετά πήρε μπροστά του τηλέφωνο την αστυνομία. Ο νεαρός παρακολουθούσε αμίλητος και δεν δοκίμασε να το σκάσει.

Στην ανάκριση ομολόγησε ότι μαζί με δυο άλλους νεαρούς είχαν διαπράξει 22 διαρρήξεις και κλοπές. Το κίνητρό τους ήταν, όπως θα έχετε υποψιαστεί, τα ναρκωτικά.

Τελικά η διαίσθηση του μικρού μας ήρωα οδήγησε στη σύλληψη τριών κακοποιών και την διαλεύκανση πολλών ποινικών υποθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου