Ads

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τι κάνουμε για θανάτους από τροχαία και φόλες, αν η Αστυνομία αδιαφορεί Πολύ συχνά γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας, που επιδεικνύουν ανά την Ελλάδα, αστυνομικοί ειδικά όταν πρόκειται για θανατηφόρα τροχαία με θύματα αδέσποτα ζώα και θανάτους από φόλες, που αποδεκατίζουν κυρίως τα σκυλιά και τα γατιά παντού στην Ελλάδα.


Ο SocratisVi, που είναι δικηγόρος, έφτιαξε έναν «μπούσουλα», ένα προσχέδιο, το οποίο παραθέτουμε πιο κάτω, με αυτά που πρέπει να περιλαμβάνει μια τέτοια καταγγελία.Πριν συμπληρώσετε το έγγραφο και το στείλετε στους αρμόδιους διαβάστε τι πρέπει να κάνετε όταν καλείται το 100 για να καταγγείλετε αυτό που βλέπετε.


1)            Καλείτε το 100 (η κλήση είναι χωρίς χρέωση) και δίνετε τα στοιχεία σας εξηγώντας, ότι στο τάδε μέρος βρήκατε νεκρό/α  ζώο/α και ζητάτε να έρθει περιπολικό για καταγραφή του συμβάντος. 


2)            Αν σας πουν να καλέσετε το τοπικό τμήμα τους απαντάτε να προωθήσουν την τηλεφωνική καταγγελία. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε κλήση από κινητό.


3)            Αν αρνηθούν να έρθουν προβάλλοντας οποιαδήποτε δικαιολογία ή αν αργούν υπερβολικά, μπορείτε να τους απειλήσετε ότι θα κάνετε έγγραφη καταγγελία εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος.


4)            Το υπόδειγμα αυτό μπορείτε να το στείλετε μεταγενέστερα με φαξ στη γραμματεία του τοπικού Α.Τ. ή με email στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στα email της αρμόδιας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση του νομού, περιφέρειας.


5)            Τα email των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων οι οποίες υποχρεούνται να προωθήσουν το αίτημά σας στην αρμόδια υπηρεσία, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. www.hellenicpolice.gr.


6)            Θα χρειαστεί μόνο να πάτε να παραλάβετε το αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων ή τυχόν άλλο έγγραφο.


Και τώρα το προσχέδιο επιστολής προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας:


Ονοματεπώνυμο:

Διεύθυνση κατοικίας ή προσωρινής διαμονής:

Α.Δ.Τ.:

Tηλ. Επικοινωνίας:

Email:

Αστυνομικό Τμήμα: [περιοχή]

Τηλ. Α.Τ.

Email:Πόλη, 10 Δεκεμβρίου 2012Στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα περίπου17:30, κάλεσα την Άμεση Δράση (100) ζητώντας να μεταβεί περιπολικό στο [περιοχή], δήμου [όνομα δήμου] ώστε να καταγράψει περιστατικό είτε θανάτωσης και εγκατάλειψης πιθανώς από τροχαίο, είτε δηλητηρίασης σκύλου, ο οποίος κείτονταν νεκρός στο εν λόγω σημείο και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, για να μεταφερθεί το ζώο σε ψυγείο ή σε ασφαλή χώρο και να γίνει μεταγενέστερα διακομιδή και νεκροψία από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. 


Το περιπολικό κατέφθασε ώρα περίπου 18:00 και κατέγραψε το περιστατικό, όπως ζητήθηκε. Επειδή η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ήταν κλειστή και δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα και προσωπικό του δήμου για να μεταφέρει το πτώμα σε ασφαλές μέρος προκειμένου να γίνει αργότερα η νεκροψία, το περιπολικό μετέφερε τελικά το ζώο στα δημοτικά σφαγεία. 


Παρακαλώ την υπηρεσία σας:

Να προβεί στην καταγραφή του συμβάντος,

Να διεξάγει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν οι περίοικοι ή οι ιδιοκτήτες καταστημάτων γνωρίζουν οτιδήποτε για το περιστατικό αυτό,

Να προβεί, μετά την έκθεση νεκροψίας της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας, στην σύνταξη μήνυσης κατά του δράστη ή των δραστών, εφόσον τελικά εντοπιστούν, ή κατ' αγνώστων λόγω του αυτεπάγγελτου χαρακτήρα του αδικήματος.Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, παραλαλώ όπως εκδώσετε αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου που να αφορά το εν λόγω περιστατικό, το οποίο θα παραλάβω αυτοπροσώπως εν ευλόγω χρόνω. Με τιμή,

(υπογραφή)


Πηγή: zoosos.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμα αυτά που δημοσιεύετε. Δεν τα ήξερα. Εγώ μία φορά είδα έναν νεκρό σκύλο στην Εθνική οδό, στην άκρη του αριστερού ρεύματος, όχι αδέσποτο γιατί φορούσε κολάρο (προφανώς είχε χαθεί), πήρα τηλέφωνο το 100 για να έρθει και με ρώτησαν αν εμποδίζει την κυκλοφορία !!!!!!!!!! Τους είπα πως δεν την εμποδίζει, αλλά δεν μπορεί να μείνει εκεί το σκυλί και μου είπαν πως αν δεν εμποδίζει την κυκλοφορία δεν έχουν καμιά δουλειά να επέμβουν!!!! Έπειτα μου έδωσαν το τηλέφωνο μίας φιλοζωικής και τους ενημέρωσα. Εκείνοι μου είπαν ότι θα το κοιτούσαν. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή