Ads

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τώρα έχουν και οι σκύλοι το κανάλι τους


Συνδρομητικό κανάλι για σκύλους στην Αμερική

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο σκύλων που όταν μένουν μόνοι στο σπίτι γαβγίζουν, λερώνουν, καταστρέφουν. Η βαθύτερη αιτία μιας τέτοιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς είναι η ανία. Υπάρχει φυσικά και ο φόβος σε ορισμένες περιπτώσεις, η μοναξιά, το αίσθημα εγκατάλειψης και άλλα. Αν όμως υπήρχε ένας τρόπος το σκυλάκι να ασχολείται με κάτι, να περνά ο χρόνος του πιο ευχάριστα, δεν θα είχε το χρόνο ή την διάθεση να γίνει καταστροφέας. Μια λύση που εφαρμόζεται εδώ και καιρό σε Ευρώπη και Αμερική είναι αυτή του φροντιστή σκύλων. Το άτομο αυτό, επισκέπτεται το σπίτι όπου ο σκύλος είναι μόνος και παίζει μαζί του, τον βγάζει περίπατο και έτσι οι υπόλοιπες ώρες κυλούν πιο γρήγορα. Η λύση αυτή είναι μεν αποτελεσματική, είναι όμως και ακριβή.


Οι σκύλοι και ιδιοκτήτες τους που ζουν στο Σαν Ντιέγκο της Αμερικής είναι τυχεροί. Στην περιοχή λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες καλωδιακό κανάλι για σκύλους, το Dog TV. Αποκλειστικός σκοπός του νέου αυτού καναλιού είναι η ψυχαγωγία των σκύλων. Οι δημιουργοί του καναλιού έπρεπε όχι μόνο να σκεφτούν σαν σκύλοι αλλά και να κάνουν αρκετές δοκιμές μέχρις ότου βρουν την αποτελεσματική συνταγή. 

Για παράδειγμα η λήψη γίνεται από χαμηλά ώστε οι εικόνες να ανταποκρίνονται καλύτερα στο οπτικό πεδίο των σκύλων. Ξαφνικοί θόρυβοι και ήχοι που διεγείρουν τους σκύλους έχουν αποκλειστεί. Χάρη στις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, τα χρώματα έχουν διαφοροποιηθεί καθώς οι σκύλοι δεν βλέπουν το κόκκινο και το πράσινο. Επομένως τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε και το κίτρινο.
Το πρόγραμμα διανθίζεται από σκηνές που διεγείρουν την προσοχή και το ενδιαφέρον του σκύλου, από εκπομπές που ηρεμούν το πνεύμα αλλά και από σκηνές της καθημερινής ζωής. Οι δημιουργοί του καναλιού προγραμματίζουν να εφοδιάσουν τους συνδρομητές με ένα κουτί με μυρωδιές που να ταιριάζουν στο περιεχόμενο των διαφόρων σκηνών!
Ένα εκατομμύριο συνδρομητές, ή μάλλον οι σκύλοι τους, απολαμβάνουν ήδη το νέο κανάλι. Υπάρχουν σκέψεις επέκτασης ώστε να καλύπτει σε πρώτο στάδιο ολόκληρη την βόρειο Αμερική. Η μηνιαία συνδρομή είναι 4.99 δολάρια.

1 σχόλιο: