Ads

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δυο άτυχα πλάσματα δημιούργησαν μιαν υπέροχη σχέση



Χάτσι και Όουεν, για πάντα φίλοι
Ο Χάτσι, ένα τσοπανόσκυλο με τρία πόδια, θύμα βάναυσης κακοποίησης, είναι φίλος και φύλακας του Όουεν, ενός αγοριού εφτά χρονών που πάσχει από μια σπάνια εκ γενετής ασθένεια. Ο μικρός πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel, πράγμα που σημαίνει ότι οι μύες του συσπώνται συνεχώς παρά τη θέλησή του. Πριν γνωρίσει τον Χάτσι, υπέφερε από αγοραφοβία και ήταν απομονωμένος κοινωνικά.


Ο Χάτσι ήταν δεν ήταν ενός χρόνου όταν έπεσε θύμα αφάνταστα σκληρής κακοποίησης. Τον Ιανουάριο του 2012 τον έδεσαν στις γραμμές του τρένου στο Βόρειο Λονδίνο και το τρένο τον κτύπησε. Η ουρά του κόπηκε και ένα από τα πισινά του πόδια έγινε κομμάτια. Παρά τα σοβαρά του τραύματα, ο Χάτσι επιβίωσε για πέντε μέρες πριν τον εντοπίσει η φιλοζωική οργάνωση RSPCA. Δυστυχώς λόγω της μόλυνσης, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το ένα πόδι.

Τα βάσανά του συνεχίστηκαν γιατί, στο πρώτο σπίτι που φιλοξενήθηκε, υπέστη επίθεση και τραυματίστηκε από ένα από τα σκυλιά του σπιτιού. Πίσω στο καταφύγιο άρχισαν να προβληματίζονται τι να τον κάνουν. Άρχισαν μάλιστα να σκέφτονται το ενδεχόμενο ευθανασίας. Μια εθελόντρια στο καταφύγιο επικοινώνησε με μια άλλη φιλοζωική οργάνωση που δεν εφαρμόζει την ευθανασία. 

Χάτσι και Όουεν
Οι προσπάθειες να βρεθεί ανάδοχος οικογένεια συνεχίστηκαν. Κάποια στιγμή, οι γονείς του Όουεν είδαν την ανακοίνωση στο διαδίκτυο και αποφάσισαν  να γνωρίσουν από κοντά τον σκύλο. Φαίνεται ότι η διαίσθηση έπαιξε τον ρόλο της και πολύ σύντομα το ζευγάρι αποφάσισε να υιοθετήσει τον Χάτσι. Έτσι τον Φεβρουάριο του 2012 ο Χάτσι απέκτησε οικογένεια.

Το θαύμα έγινε όταν σκύλος και αγόρι συναντήθηκαν. Όχι μόνο έδεσαν αμέσως συναισθηματικά, αλλά η βελτίωση της ψυχολογίας του Όουεν υπήρξε εμφανής.  «Μόλις συναντήθηκαν, η συμπεριφορά του Όουεν άλλαξε», είπε η μητέρα του. «Προηγουμένως ο μικρός έπασχε από αγοραφοβία και δεν ήθελε να πάει έξω, να συναντήσει άλλους ανθρώπους. Τώρα είναι πολύ κοινωνικός, πρόθυμος να μιλήσει σε όλους για τον σκύλο του. Δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις την αλλαγή που έγινε».

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία γιατί και ο Χάτσι έχει αδυναμία στο παιδί και το ακολουθεί παντού.
Ο Χάτσι είναι τώρα 15 μηνών και συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του ως σκύλου θεραπευτή. Σύντομα θα αρχίσει να επισκέπτεται άρρωστα παιδιά που είναι στο τελικό στάδιο της ζωής τους.
Η περίπτωση του Χάτσι έχει κάνει τέτοια εντύπωση στο Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (International Fund for Animal Welfare, IFAW), που τον έχει ανακηρύξει Ζώο της Χρονιάς. Η τελετή απονομής της διάκρισης θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα.

1 σχόλιο: