Ads

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η προσφορά στους σκύλους που έχουν ανάγκη γίνεται ο σκοπός του πάρτι γενεθλίων ενός κοριτσιού



Μικέιλα ΛαΜέι

Η Μικέιλα ΛαΜέι από το Μίσιγκαν της Αμερικής, που θα γίνει 10 χρονών την ερχόμενη Κυριακή, αποφάσισε να μετατρέψει το πάρτι γενεθλίων της σε μια καμπάνια στήριξης της τοπικής μη κερδοσκοπικής κτηνιατρικής κλινικής. Αποφάσισε ότι τα μόνα δώρα που θα δεχτεί από τους φίλους και συγγενείς της είναι εισφορές σε χρήματα ή σε είδος προς την κλινική. Για το σκοπό αυτό κατάρτισε μάλιστα και κατάλογο με τροφές και αναλώσιμα που η κλινική έχει ανάγκη.


«Ελπίζω όλοι οι φίλοι μου να έρθουν, να περάσουμε καλά και να έχουμε πολλές εισφορές», είπε η Μικέιλα. «Η ελπίδα μου είναι ότι την Κυριακή θα έχω πολλά δώρα που θα είναι χρήσιμα για τη φροντίδα ζώων που έχουν ανάγκη».




Η Μικέιλα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι η ίδια εθελόντρια. Πηγαίνει στην κλινική δυο φορές την εβδομάδα και κάνει βοηθητικές δουλειές από την ετοιμασία φακέλων για το ταχυδρομείο μέχρι το άδειασμα των κάδων με τα σκουπίδια. Αγαπά όλα τα ζώα, έχει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά.


Έχει ένα πρώην αδέσποτο κουτάβι 10 μηνών, τη Μπέλα, που την έσωσε η μητέρα της από την ευθανασία και την περιποιήθηκε η φιλοζωική κλινική. Η Μπέλλα είναι σχεδόν τελείως τυφλή. Από τα αδέλφια της που σώθηκαν, ήταν το κουτάβι που είχε περισσότερη ανάγκη από φροντίδα και αγάπη. Αυτό ήταν το γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα την Μικέιλα και τη μαμά της και που τους έκανε να την υιοθετήσουν.


Η Μικέιλα έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με ζώα και πολλή αγάπη για τα ζώα. Η ίδια η μητέρα της είναι εθελόντρια σε φιλοζωική οργάνωση. Όταν μεγαλώσει σκέφτεται να γίνει κτηνίατρος. «Αν τελικά αυτή θα είναι η απόφασή της», είπε η μητέρα της, «θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου