Ads

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι φόλες στις τουριστικές περιοχές πέφτουν σωρηδόν!


Ο φίλος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος μας έστειλε το πιο κάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου, 2012 στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

«Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», μας ενημέρωσε για τα δέκα σκυλιά, που κάποιος εξόντωσε προφανώς την προηγούμενη Δευτέρα στην Πορταριά. Στον δρόμο Άλλης Μεριάς Πορταριάς, που είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος ειδικά από τουρίστες, οι οποίοι πηγαίνουν προς το Πήλιο, είχαν βρει καταφύγιο τρεις θηλυκές σκυλίτσες, δύο αρσενικοί και τα πέντε κουτάβια τους (μόλις 6 μηνών). Ο εθελοντής του συλλόγου Θανάσης Αδάμ τάισε τα ζώα για τελευταία φορά το απόγευμα της Κυριακής και την επόμενη μέρα εντόπισε και τα 10 νεκρά. Οι δύο από τις τρεις σκυλίτσες ήταν ήδη στειρωμένες, τα κουτάβια και αυτά θα στειρώνονταν μόλις έφταναν στην κατάλληλη ηλικία και οι φιλόζωοι εθελοντές έψαχναν τρόπο να πιάσουν και το τρίτο θηλυκό ζώο, που ήταν ιδιαίτερα φοβισμένο.


Όλα αυτά γίνονταν, για να περιοριστεί το πρόβλημα, να μην αναπαράγονται τα αδέσποτα. Όμως κάποιοι χρησιμοποίησαν τα δηλητήρια για να ξεμπερδεύουν. Ο Θανάσης Αδάμ έκανε καταγγελία στο Α.Τ. και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έστειλε ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. καταδικάζοντας και αυτό το έγκλημα!
«Ε, και;» τονίζει η κα Τσιρογιάννη και προφανώς δεν έχει καθόλου άδικο. Οι δολοφόνοι ανενόχλητοι συνεχίζουν, να σπέρνουν τον θάνατο με δηλητήρια, που προμηθεύονται πανεύκολα, αφού το κράτος αδιαφορεί και δεν ελέγχει συστηματικά εκείνους, οι οποίοι προμηθεύονται ισχυρά δηλητήρια, όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα και τα εντομοκτόνα.

Ότι είμαστε λαός απολίτιστος και βάρβαρος, το αποδεικνύουμε καθημερινά εκθέτοντας τον τόπο μας και δυσφημίζοντας την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Στα μάτια των τουριστών ακυρώνουμε αυτό, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «τουριστικό προϊόν». Κάνουμε την χειρότερη δυνατή διαφήμιση ενώπιον εκείνων, που μας επισκέπτονται για να αφήσουν τα λεφτά τους.»

1 σχόλιο: