Ads

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δραπετεύουν βόες και πύθωνες στην Κύπρο


Πύθωνας

Ζούγκλα μπορεί να μην είμαστε, όμως σύντομα θα γίνουμε. Δεν είναι και λίγο πράγμα να το σκάνε τρία ερπετά την ημέρα. Κα ασφαλώς όχι οποιαδήποτε ερπετά!

Για τον πύθωνα του Δαλιού ενημερωθήκαμε. Το έσκασε από την περασμένη Πέμπτη και εδώ και δυο μέρες ψάχνουν να τον βρουν χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό, όμως, που δεν ξέραμε και μάθαμε χθες ήταν πως την ίδια μέρα, λες και τα είχαν συμφωνήσει, δραπέτευσε από οικία στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία και ένας βόας σφιγκτήρας, ενώ «σκασιαρχείο» έκανε και ένας άλλος πύθωνας από μια οικία σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Δηλαδή, συνολικά μέσα σε μια μέρα το έσκασαν δυο πύθωνες και ένας βόας. 


Κι όμως δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, λες και πρόκειται για τρία συνηθισμένα κατοικίδια, τα οποία, όταν κάποιος τα συναντήσει, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Αν είναι δυνατόν! Μπορεί να μην καταβροχθίζουν ανθρώπους, ωστόσο ένα πανικό θα τον προκαλέσουν, διότι ποιος θα δει έναν βόα ή έναν πύθωνα και θα μείνει ατάραχος. 

Διερωτόμαστε ποια ευθύνη έχουν αυτοί που τα είχαν στα σπίτια τους. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παρόμοια κατοικίδια, και όχι μόνο ερπετά, το έχουν σκάσει χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές. Μεγαλύτερη όμως ευθύνη φέρουν όσοι, όχι μόνο τους έδωσαν άδεια εισαγωγής, αλλά, και στη συνέχεια, κανένα έλεγχο δεν άσκησαν.

Πηγή: Πολίτης

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει νομοσχέδιο που έχει περάσει από νομοτεχνικό έλεγχο και με το οποίο αναμένεται να ρυθμιστούν οι εισαγωγές των εξωτικών ζώων και ερπετών που εισάγονται στην Κύπρο. Πριν μερικές μέρες επρόκειτο μάλιστα να πραγματοποιηθεί στο γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας συνάντηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για το θέμα αυτό. Το ερώτημα δεν είναι μόνο γιατί η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε αλλά γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή. Χωρίς νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα δεν λύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to problhma xekina apo to gegonos oti kapoioi theoroun skopimo na exoun tetoia zoa gia katoikidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή