Ads

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η βάρβαρη μεταχείριση των σκυλιών στην Κίνα συνεχίζεται


Το καμιόνι του τρόμου με τα 500 σκυλιά

Ακτιβιστές προσπάθησαν να σταματήσουν τη μεταφορά 500 σκυλιών στην Κίνα που προορίζονταν για την αγορά σκυλίσιου κρέατος. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην άνιση, προς το παρόν, μάχη που δίνουν οι φιλόζωοι στην Κίνα. Στην περίπτωση αυτή οι ακτιβιστές απομακρύνθηκαν από εμπόρους σκυλίσιου κρέατος και τους μπράβους τους. Πρόλαβαν όμως να βγάλουν φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσουν την ιστορία τους.


Ακόμη μια φωτογραφία που δέιχνει τις βάρβαρες συνθήκες μεταφοράς

Τα σκυλιά ήταν κλεισμένα σε μεταλλικά κλουβιά, φορτωμένα σε καμιόνι. Στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, μόλις που μπορούσαν να αναπνεύσουν. Πολλά από αυτά πέθαναν καθ’ οδόν εξ αιτίας του βάρβαρου τρόπου μεταφοράς τους και της ζέστης.

Η τεράστια αγορά σκυλίσιου και γατίσιου κρέατος στην Κίνα υπήρξε το αντικείμενο  σφοδρής κριτικής εκτός της χώρας, ιδιαίτερα μετά από τις υποψίες ότι ο ιός SARS έλκει την καταγωγή του από αυτή ακριβώς την απαράδεκτη διατροφική συνήθεια.

Πριν μερικούς μήνες μια άλλη προσπάθεια των Κινέζων φιλόζωων ήταν αποτελεσματική. Σταμάτησαν ένα καμιόνι που μετέφερε 505 σκυλιά σε 156 μικρά κλουβιά και χάλασαν τα σχέδια των σκυλεμπόρων. Για το θέμα αυτό υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου