Ads

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο σκύλος μου δεν θέλει τον αρραβωνιαστικό μου



Πρόβλημα: Από μια άποψη το πρόβλημά μου μπορεί να σας φανεί αστείο. Να χρειάζομαι, δηλαδή, την έγκριση του σκύλου μου του Σκίπι για να ζήσω με τον αρραβωνιαστικό μου. Δυστυχώς, υπάρχει και η σοβαρή άποψη του θέματος. Ο σκύλος μου, τριών χρονών, δεν θέλει τον αρραβωνιαστικό μου. Το πρόβλημα αυτό είναι το μόνο σύννεφο στις σχέσεις μας και θα ήθελα να διαλυθεί όσο γίνεται πιο σύντομα.


Μόλις ο Σκίπι δει τον αρραβωνιαστικό μου υποχωρεί, γρυλίζει απειλητικά και έρχεται να κρυφτεί ανάμεσα στα πόδια μου. Τον μαλώνω, αλλά αυτός συνεχίζει την εχθρική στάση και τις απειλές. Πέστε μου σας παρακαλώ τι πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και οι τρεις σαν μια αγαπημένη οικογένεια.

Απάντηση: Η εχθρική στάση του σκύλου σας απέναντι στον αρραβωνιαστικό σας μπορεί να οφείλεται σε κάποιο γεγονός που τον έκανε να τον φοβάται. Μπορεί όμως να οφείλεται στην αδυναμία του Σκίπι να αποδεχθεί ένα νέο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο μάλιστα συγκεντρώνει ή μονοπωλεί την αγάπη, το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας. Με τον τρόπο που μιλάτε για τον σκύλο σας, φαίνεται ότι είστε πολύ στενά συνδεδεμένη μαζί του. Από την άλλη, πρέπει να είστε το παν στη ζωή του, αφού έχει ζήσει μόνο μαζί σας όλη την προηγούμενή του ζωή. Επομένως το πρώτο που θα σας συμβούλευα να κάνετε είναι να συνεχίσετε να αφιερώνετε χρόνο στον σκύλο σας, ώστε να μην αισθάνεται παραμελημένος.

Ο αρραβωνιαστικός είναι ο άγνωστος εισβολέας που προκαλεί φόβο. Ο φόβος αυτός δεν φεύγει ούτε αμέσως ούτε με τη βία. Θα φύγει σταδιακά. Και το πρώτο στάδιο είναι ο μετριασμός του φόβου και η σταδιακή εξουδετέρωσή του. Η αγάπη μπορεί να περιμένει λίγο. Επομένως, το πρώτο μέτρο είναι όταν έρχεται ο αρραβωνιαστικός σας να περιορίζετε τον Σκίπι κάπου που να μην δει την άφιξή του. Όταν ο καλός σας καθίσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, επιτρέπεται να σας επισκεφθεί. Ο αρραβωνιαστικός σας όμως δεν κοιτάζει προς το μέρος του, δεν προσπαθεί να τον χαϊδέψει. Απλώς, ρίχνει προς το μέρος του μια λιχουδιά. Δεν προκαλεί με κανένα τρόπο την αντίδραση του Σκίπι. Mόλις ο Σκίπι πάρει τη λιχουδιά, έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς τη συμφιλίωση. Αν αρχίσει το απειλητικό γάβγισμα, αγνοήστε τον και συνεχίστε την κουβέντα σας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φύγει ο αρραβωνιαστικός τη στιγμή που ο Σκίπι γαβγίζει. Αν το γάβγισμα είναι έντονο, απομονώστε το σκύλο για μερικά λεπτά. Η προσωρινή απώλειά σας θα του κάνει καλό. Με τον καιρό η άφιξη του αρραβωνιαστικού θα συνδυασθεί στο μυαλό του σκύλου με ευχάριστες εμπειρίες και κατ’ επέκταση ο ίδιος ο αρραβωνιαστικός θα γίνει αποδεκτός.

Παράλληλα με την ουδέτερη αυτή στάση θα πρέπει να αρχίσει μια πιο θετική αντεπίθεση. Θα ήταν καλό, για παράδειγμα, να ταΐζει τον Σκίπι ο αρραβωνιαστικός σας. Μόνο ο καλός αρχηγός της οικογένειας έχει αυτή τη δύναμη και αγάπη ώστε να προσφέρει τροφή. Επίσης, όταν τον βγάζετε βόλτα να είναι μαζί σας και ο αρραβωνιαστικός σας, μέχρι που να δεχθεί να πάει βόλτα με τον ίδιο χωρίς εσάς. Θα προσέξετε ότι στη βόλτα θα είναι λιγότερο κτητικός μαζί σας και πιο καλός μαζί του, γιατί θα βρίσκεστε σε ουδέτερο έδαφος. Τέλος, προσπαθήστε να εντάξετε και τον αρραβωνιαστικό σας στα παιγνίδια με το σκύλο σας.

Στην αρχή τουλάχιστον μην εκδηλώνετε μπροστά στον Σκίπι την αγάπη σας προς τον αρραβωνιαστικό σας. Με την πρώτη ευκαιρία εκδηλώστε και οι δυο αγάπη προς τον σκύλο. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα σας την ανταποδώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου