Ads

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η ιαπωνική θεραπευτική τέχνη Ρέικι στην υπηρεσία των κατοικιδίων


Χάρη στο Ρέικι, η κυρία Λόρνα και ο Κάσι είναι ευτυχισμένοι μαζί

Η αγάπη για το ζώο τους δεν σταματά τους ζωόφιλους να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν νέους τρόπους περιποίησης και φροντίδας. Απόδειξη τούτου είναι ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός κατοικιδίων που επισκέπτονται ψυχίατρο μαζί με τον άνθρωπό τους. Άλλο θέμα, φυσικά, αν το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος και όχι το ζώο.


Μια νέα εξέλιξη αυτής της τάσης είναι και η χρήση Ρέικι. Το Ρέικι, για όσους δεν το έχουν υπόψη τους, είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή.

Πάρτε για παράδειγμα την κυρία Λόρνα. Όταν διαπίστωσε ότι ο Κάσι, το αδέσποτο σκυλάκι  που υιοθέτησε, είχε πρόβλημα, απευθύνθηκε σε κάποιον μετρ του Ρέικι. Η κυρία Λόρνα δεν γνώριζε την ιστορία της ζωής του σκύλου της, ανησύχησε όμως όταν αυτός έμεινε κουλουριασμένος κάτω από το τραπέζι της κουζίνας για τρεις μέρες και έτρεμε συνέχεια. Τα πάντα του προκαλούσαν τρόμο, από τα αυτοκίνητα μέχρι τη σκούπα. 

Είδε τότε μια διαφήμιση για δωρεάν Ρέικι και αποφάσισε να τη δοκιμάσει. Χρειάστηκε δέκα λεπτά μέχρι να πείσει το σκυλάκι της να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Στη συνέχεια, ο μετρ χάιδεψε απαλά τον σκύλο, πριν τοποθετήσει τις παλάμες του πάνω του. Όπως της εξήγησε, με τον τρόπο αυτό διοχέτευε ενέργεια στον σκύλο και διέγειρε τη φυσιολογική διαδικασία επούλωσης και διάλυσης της έντασης και επαναφοράς σε μια κατάσταση ηρεμίας.

Στο τέλος της συνεδρίας, το σκυλάκι σταμάτησε να τρέμει και αυτό ήταν ένα απτό ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Μετά τη δεύτερη επίσκεψη ο σκύλος ηρέμησε ακόμη περισσότερο και σταμάτησε να κουλουριάζεται κάτω από τα έπιπλα και καλωσόριζε τα παιδιά όταν επέστρεφαν από το σχολείο.
«Φίλοι και συγγενείς, που γνώρισαν τον Κάσι μόλις τον υιοθετήσαμε, δεν πίστευαν τα μάτια τους. Τόσο μεγάλη ήταν η αλλαγή», δήλωσε η Λόρνα. «Έχει μεταμορφωθεί από ένα φοβισμένο και κλεισμένο στον εαυτό του σκυλάκι σε ένα αξιαγάπητο και φιλικό πλάσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου