Ads

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Χειρουργήθηκε επιτυχώς το σκυλί με τον όγκο βάρους 6 κιλών



Η σκυλίτσα πριν από τη χειρουργική επέμβαση

Με επιτυχία χειρουργήθηκε χθες το τρίποδο αδέσποτο σκυλί που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη να φέρει έναν τεράστιο όγκο ανάμεσα στα πόδια του βάρους 6 κιλών.


Η Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ» μας εξήγησε ότι το ζώο τελικά είναι νεαρό περίπου 3 ετών – και όχι ηλικιωμένο όπως αρχικά είχαμε πληροφορηθεί – και ο κτηνίατρος Κυριάκος Αγαθαγγελίδης αφαίρεσε επιτυχώς το τεράστιο λεμφαγγείωμα.

Οι εξετάσεις της σκυλίτσας ήταν γενικώς καλές και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Η περισυλλογή της για να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο κατέστη δυνατή μόνο αφού κατάφεραν να την ναρκώσουν με βελάκι καθώς το ζώο αν και τρίποδο βλέποντας αγνώστους απομακρυνόταν.

«Ήμαστε πραγματικά ανακουφισμένοι, γιατί σήμερα σώθηκε ακόμα ένα ζώο» τονίζει η κα Μποτονάκη.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο της Ε.Φ.Ε.Τ. οι οποίοι μέχρι τώρα τάιζαν τον σκύλο εξήγησαν στους εθελοντές ότι προ μηνών είχαν στείλει επιστολή στο Δήμο Θέρμης και είχαν τηλεφωνήσει αρκετές φορές στον Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) για το συγκεκριμένο ζώο, ενημερώνοντάς τους για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Υπάλληλοι του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. πήγαν δύο φορές μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες, χωρίς όμως να πάρουν το σκύλο, γιατί όπως είπαν δεν μπόρεσαν να το πιάσουν!

Αυτό που δεν έκανε ο αρμόδιος διαδημοτικής φορέας το έπραξαν χθες εθελοντές ιδιώτες φιλόζωοι. Ελπίζουμε από αύριο να αλλάξει πραγματικά η ζωή της σκυλίτσας, και να βρεθεί εκείνος που θα την κάνει μέλος της οικογένειας του. Αρκετά τράβηξε στους δρόμους.

zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου