Ads

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σκύλοι θύματα της χρήσης μαριχουάνας από ανθρώπους



Μαστουρωμένος σκύλος στον κτηνίατρο

Η διάδοση της χρήσης της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς είχε τους σκύλους σαν παράπλευρη απώλεια. Κτηνίατροι της πολιτείας του Κολοράντο, όπου η μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς έχει νομιμοποιηθεί από το 2000, βεβαιώνουν ότι ο αριθμός των μαστουρωμένων σκύλων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Πολλά σκυλιά έχουν πεθάνει όταν κατά λάθος έφαγαν τροφή που περιείχε μαριχουάνα.


Το ψηλότερο ποσοστό θυμάτων σ’ ότι αφορά τις φυλές σκύλων είχαν οι λαμπραντόρ, γιατί είναι λαίμαργοι και τρώνε τα πάντα. Αυτή την στιγμή στο Κολοράντο υπάρχουν περίπου 100.000 άτομα που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό το πρόγραμμα, 68% των οποίων είναι άντρες, ενώ η μέση ηλικία είναι 41 χρόνια. Πρόκειται κυρίως για ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και χρησιμοποιούν την μαριχουάνα ως παυσίπονο.

Μπισκότα με μαριχουάνα

Ευτυχώς, οι περισσότεροι σκύλοι επιβιώνουν. Περισσότερο τοξικά θεωρούνται το βούτυρο και τα μπισκότα που περιέχουν μαριχουάνα. Το χειρότερο στην συμπεριφορά μερικών ανθρώπων είναι που δίνουν οι ίδιοι μαριχουάνα στους σκύλους τους για να τους δουν «μεθυσμένους» και να κάνουν «πλάκα».

Ένα σύντομο ρεπορτάζ για το θέμα μπορείτε να δείτε και στο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου