Ads

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι να κάνω ώστε να τρώει ξηρή τροφή;



Πρόβλημα: Καλημέρα σας - έχω ένα σκύλο σχεδόν 2 ετών - αρνείται να τραφεί με ξηρή τροφή, μόνο μαγειρευτή τρώει, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό, και κονσέρβα. Eίναι καλό για αυτόν να τρώει κονσέρβα κάθε μέρα; Ελπίζω να μου απαντήσετε. Ο σκυλάκος μου είναι ημίαιμος 13 κιλά περίπου.


Απάντηση: Αρχίζοντας από το τέλος μπορώ να σας πω ότι ο σκύλος σας μπορεί να τρέφεται εξ ολοκλήρου με κονσέρβα. Είναι εξ ίσου πλήρης και κατάλληλη για σκύλους όπως η ξηρή τροφή. Η τελευταία έχει δυο πλεονεκτήματα που την κάνουν πιο δημοφιλή μεταξύ των ιδιοκτητών των σκύλων: στοιχίζει λιγότερο από την κονσέρβα και είναι πιο βολική και πρακτική.

Οι σκύλοι προτιμούν κατά σειράν την μαγειρεμένη τροφή, μετά την τροφή που έχει υγρασία (π.χ. κονσέρβα) και τελευταία την ξηρή τροφή. Αν έχετε αποφασίσει ότι θα ταΐζετε τον σκύλο σας ξηρή τροφή, που δεν την προτιμά, θα πρέπει να κάνετε δυο πράγματα ταυτόχρονα. Το πρώτο είναι να προχωρήσετε σταδιακά. Στην αρχή βάζετε λίγους κόκκους τροφή στην κονσέρβα. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνετε την ξηρή τροφή και μειώνετε την κονσέρβα, ώσπου να τον ταΐζετε μόνο ξηρή τροφή.

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε την ώρα που ο σκύλος σας θα έχει το γεύμα ή τα γεύματά του. Βάζετε την τροφή στην κούπα και του δίνετε περιθώριο δέκα, είκοσι λεπτά για να φάει. Αν δεν φάει ή δεν φάει όλο το φαγητό, σηκώνετε την κούπα μέχρι το επόμενο γεύμα. Δεν θα πάθει τίποτα αν μείνει νηστικός μια δυο μέρες. Στο τέλος θα πεινάσει και θα φάει ό,τι έχει στο πιάτο του, έστω και αν δεν του πολυαρέσει. 

Προσοχή όμως! Όχι να τον λυπηθείτε επειδή δεν έφαγε το φαγητό του και να του δώσετε λιχουδιές ή να του προσφέρετε ένα έκτακτο γεύμα με κονσέρβα. Κάτι τέτοιο θα υπονομεύσει την προσπάθεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου