Ads

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νέλι, το σκυλί με τη μύτη για τρούφες



Η Νέλι επί το έργον

Όταν η Νέλι, αγγλικό μπουλ τέριερ άρχισε να σκάβει τον κήπο, οι κύριοί της δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι. Όπως αποδείχθηκε όμως η Νέλι δεν έσκαβε γιατί είχε καταστροφικές διαθέσεις. Έκανε αυτό που έκανε στην προσπάθειά της να φέρει στην επιφάνεια τον θησαυρό του σπιτιού, τις τρούφες.


Η έκπληξη τους δεν περιγράφεται όταν πρόσεξαν ότι η Νέλι είχε ξεθάψει  αρκετά από αυτά τα πανάκριβα υπόγεια μανιτάρια. Γνώριζαν ότι οι τρούφες είναι πολύ σπάνιες στην περιοχή τους και ότι όπως είναι κρυμμένες βαθειά στο έδαφος δεν είναι εύκολο να τις εντοπίσει ένας σκύλος.
Μια τρούφα
Έκτοτε την ενθαρρύνουν να σκάβει. Τα προϊόντα των ανασκαφών της είτε τα πωλούν στην τοπική αγορά ή σε χοντρέμπορους. Οι τρούφες στοιχίζουν 1,30 ευρώ το γραμμάριο και η οικογένεια εισπράττει κάθε χρόνο γύρω στα 1.300 ευρώ. Δεν θα γίνουν πλούσιοι, τα έσοδα όμως από τις τρούφες, των οποίων η παραγωγή είναι ανέξοδη, καλύπτουν και με το παραπάνω τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης της σκύλας.

Η Νέλι με τη συγκομιδή της ημέρας

«Όταν την είδαμε την πρώτη φορά να έχει μια τρούφα στο στόμα της, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας», είπε η κυρία της Νέλι. «Καταλάβαμε τότε ότι η Νέλι δεν ήταν ακόμη ένας καταστροφέας, αλλά έκανε μια πολύ λεπτή και δύσκολη παραγωγική εργασία».

«Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τρούφες στην Αγγλία», συνέχισε η κυρία της Νέλι. «Νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο στη Γαλλία και Ιταλία και ότι τις εισάγουμε από τις χώρες αυτές. Πήραμε την υπόθεση στα σοβαρά, όταν συνέχισε να φέρνει τρούφες στο σπίτι. Η πιο μεγάλη τρούφα που ξέθαψε μέχρι τώρα ζύγιζε 108 γραμμάρια και άξιζε 140 ευρώ.»

Οι άνθρωποι της Νέλι
Οι άνθρωποι της Νέλι είναι ιδιοκτήτες ενός μικρού πανδοχείου. Σκέφτονται τώρα να προσαρμόσουν το μενού του εστιατορίου ώστε οι τρούφες να γίνουν το σπεσιαλιτέ τους. Παραγγέλλει ο πελάτης αυγά τηγανιτά το πρωί;  Θα του σερβίρουν αυγά τηγανιτά πασπαλισμένα με τρίμμα τρούφας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου