Ads

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τουρίστες έσωσαν σκύλα από βέβαιο φρικτό θάνατο

Η κυρία Θόρντον με τη Νόε
Tα Χριστούγεννα του 2011 ο κύριος και η κυρία Θόρντον από την Ουαλία ταξίδεψαν  στο Αλικάντε της Ισπανίας για διακοπές. Την ημέρα των Χριστουγέννων πήγαν στην ορεινή περιοχή για πεζοπορία. Το θέαμα που συνάντησαν σε απόμερο σημείο της διαδρομής τους ήταν ακριβώς το αντίθετο από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Δύο σκυλιά, γερμανικοί ποιμενικοί ημίαιμοι, ήταν αλυσοδεμένα στον ήλιο χωρίς νερό και τροφή. Το ένα ήταν ήδη πεθαμένο και το δεύτερο ήταν σε κακά χάλια, αποστεωμένο και με τραύμα στο λαιμό. Δίπλα τους έρεε το γάργαρο νερό ενός ρυακιού, αλλά τα ίδια τα σκυλιά δεν μπορούσαν να φθάσουν μέχρι το νερό.

Το ζευγάρι ελευθέρωσε το ένα σκυλί και του έδωσε νερό. Έφυγαν για το ξενοδοχείο, αλλά την επομένη επέστρεψαν με τροφή. Το σκυλί ενθουσιάστηκε όταν τους  είδε και συμπεριφερόταν ωσάν να τους ήξερε από καιρό.

Άφησαν και πάλι το σκυλί στη θέση του, πήγαν με το αυτοκίνητο αρκετά μακριά από το σημείο εκείνο και έκαναν την καθημερινή τους πεζοπορία. Όταν μετά από μερικές ώρες επέστρεψαν στο αυτοκίνητο, το αδέσποτο σκυλί ήταν εκεί και τους περίμενε. Αυτή τη φορά δεν άντεξαν να το αφήσουν πίσω τους.

Το ζευγάρι είχε την εντύπωση ότι η μοίρα αποφάσισε ότι η σκύλα ήταν δική τους, ότι θα γινόντουσαν όλοι μια οικογένεια. Ονόμασαν τη σκύλα Νόε και την πήραν μαζί τους στο πλησιέστερο καταφύγιο σκύλων. Η απόφασή τους ήταν να την υιοθετήσουν και να την πάρουν στην Ουαλία όπου ζούσαν.
Στο καταφύγιο βρήκε όλη την κτηνιατρική φροντίδα που είχε ανάγκη και λίγους μήνες αργότερα με το διαβατήριό της πέτασε μέχρι το Λονδίνο και στη συνέχεια πήγε στη μόνιμη κατοικία της στη περιοχή των λιμνών της Ουαλίας.



«Όλοι την αγαπούν», δήλωσε ο κύριος Θόρντον. «Είναι σίγουρο ότι θα έχει ευτυχισμένα Χριστούγεννα φέτος. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει ξεχάσει τον εφιάλτη που πέρασε στην Ισπανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου