Ads

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Έσωσε δυο σκυλιά και η ζωή του απέκτησε νόημα

Tα δυο σκυλιά που έσωσε ο Άλτον
Ο Άλτον από τη Νότια Καρολίνα έσωσε δυο υποσιτισμένα και αδέσποτα σκυλιά. Χάρη σε αυτά η ζωή του έχει αλλάξει προς το καλύτερο, έχει αποκτήσει σκοπό και νόημα.




Όταν πριν λίγγες μέρες πήγε για ψάρεμα, ένα κοκαλιάρικο και φανερά υποσιτισμένο σκυλί τον πλησίασε και δεν έφευγε από κοντά του. Με τη συμπεριφορά του του έδωσε να καταλάβει ότι είχε κάτι να του πει, κάτι να του δείξει. Το ακολούθησε και λίγο πιο πέρα είδε κάτι να κινείται μέσα στη λίμνη. Όταν πλησίασε είδε ένα εξίσου αδυνατισμένο σκυλί να έχει εγκλωβιστεί στα ξερά ξύλα της όχθης, στα οποία πιάστηκε το κολάρο του, και να μην μπορεί να βγει από το νερό.

 «Χωρίς δεύτερη σκέψη, άδειασα τις τσέπες μου, έβγαλα τα παπούτσια μου και έπεσα στο παγωμένο νερό της λίμνης», δήλωσε αργότερα ο Άλτον. «Κολύμπησα μέχρι τον σκύλο, αγνοώντας τον κίνδυνο από τους αλιγάτορες που αφθονούν στην περιοχή. Τον απελευθέρωσα και μαζί κολυμπήσαμε προς το μέρος της όχθης που ήταν βατό».
Η σωτηρία του σκύλου ήταν ένας άθλος για τον Άλτον, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από μερικά χρόνια έπεσε θύμα αυτοκινητικού δυστυχήματος και πέρασε αρκετούς μήνες στο κρεβάτι μέχρι να αποθεραπευθεί πλήρως. Υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και σε άλλα μέρη του σώματος.

Όταν πάτησε στέρεο έδαφος διαπίστωσε ότι ο σκύλος σταμάτησε να αναπνέει. Έβαλε το δεξί του χέρι πάνω στο στήθος του, έκλεισε τα μάτια και προσευχήθηκε για τη σωτηρία του. Φαντάστηκε τον αναίσθητο σκύλο να είναι ζωντανός και χαρούμενος, και να τρέχει σαν κουτάβι. Τότε, ξαφνικά, ένιωσε τον σκύλο να κινείται και νερό να βγαίνει από το στόμα του στην προσπάθεια του να αναπνεύσει. Ο πρώτος σκύλος ξάπλωσε δίπλα του και άρχισε να τον γλείφει με ένταση και πάθος.
Ο σκύλος άρχισε να αναπνέει καλύτερα. Χωρίς να βγάλουν τον παραμικρό ήχο τα δυο σκυλιά κοίταξαν τον Άλτον στα μάτια. Ήταν φανερή η ευγνωμοσύνη στα μάτια τους. Εκείνην ακριβώς τη στιγμή ο Άλτον αισθάνθηκε ότι κάτι άλλαξε μέσα του και στη ζωή του. Δεν ήταν πλέον μόνος. Κάτι ισχυρό τον συνέδεε με τα δυο αυτά κακόμοιρα σκυλιά.

Ίσως η προηγούμενη δύσκολη ζωή που πέρασε να τον επηρέασε, γιατί και ο ίδιος υπήρξε στο παρελθόν θύμα κακοποίησης, εγκατάλειψης και πόνου.
«Πέρασα αρκετό χρόνο με κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση», εξήγησε ο Άλτον. «Τα σκυλιά έχουν ενισχύσει την αυτοεκτίμησή μου, έδωσαν προοπτική στη ζωή μου. Τώρα έχουμε ο ένας τον άλλο».

Τα σκυλιά πέρασαν  τις πρώτες μέρες σε φιλόξενο καταφύγιο όπου είχαν όλη την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. Η κατάσταση της υγείας τους βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και ο Άλτον τα επισκέπτεται καθημερινά. Ανυπομονεί πότε θα μπορέσει να τα πάρει σπίτι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου