Ads

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η γαλοπούλα που έγινε σκύλος!



Το ζεύγος Γουότκινς με την Κράμπερι και τα δυο σκυλιά τους


Υπάρχει οπωσδήποτε μια δόση υπερβολής στον τίτλο. Από την άλλη, όμως, αυτή η γαλοπούλα ζει με σκύλους, κάνει βόλτα με σκύλους, συμπεριφέρεται σαν σκύλος, τρώει μαζί με σκύλους, κοιμάται με σκύλους, ακόμη και η φωνή της θυμίζει περισσότερο γάβγισμα παρά ήχο πουλιού.



Η Κράνμπερι, αυτό είναι το όνομα της γαλοπούλας μας, είναι οχτώ χρονών και ζει στην Αγγλία μαζί με την οικογένεια Γουότκινς. Υιοθέτησαν το πουλί όταν κάποιος το βρήκε να περιπλανείται σε ένα χώρο στάθμευσης. Ο άγνωστος τηλεφώνησε  στο Κέντρο Ευημερίας  Αλόγων στην πόλη Μπρίστολ, του οποίου διευθυντής είναι ο κύριος Γουότκινς. Η οικογένεια δυσκολευόταν να πάρει μια απόφαση. Όταν όμως είδαν ότι η γαλοπούλα τα πήγαινε καλά από την πρώτη στιγμή με τα δυο σκυλιά Λαμπραντόρ, αποφάσισαν να την κρατήσουν. Χώρος υπήρχε, γιατί το σπίτι τους βρίσκεται μέσα στο αγρόκτημα του Κέντρου Ευημερίας Αλόγων.

Πρωινή έξοδος, η Κράμπερι πρώτη
«Είναι πολύ φιλικό και τρυφερό πουλί», δήλωσε ο κύριος Γουότκινς. «Το περίεργο είναι ότι ενώ τα Λαμπραντόρ δημιουργήθηκαν για να κυνηγούν πουλιά, είναι πολύ φιλικά και υπομονετικά μαζί της σε σημείο που η Κράνμπερι το παίζει αρχηγός της ομάδας. Μερικές φορές, για παράδειγμα, τσιμπά κόκκους από την τροφή των σκύλων, ενώ οι σκύλοι δεν τολμούν να κάνουν το ίδιο. Κάθε πρωί τους αφήνουμε ελεύθερους να κάνουν τη βόλτα τους. Η γαλοπούλα βγαίνει έξω πρώτη και την ακολουθούν οι σκύλοι. Τα ζώα με τον καιρό μαθαίνουν τη γλώσσα το ένα του άλλου και μπορούν έτσι να συνυπάρξουν ειρηνικά".
Η Κράνμπερι έχει τώρα τη δική της  κούπα για να μην κλέβει φαγητό από τους σκύλους
Η κυρία Γουότκινς πρόσθεσε: «Της αρέσει πολύ να τη χαϊδεύουν. Όταν το κάνουμε αθτό, αισθάνεται άνετη και ήρεμη και κάθεται κάτω. Είναι πολύ τρυφερή».


Η Κράνμπερι έχει ακόμη ένα πλεονέκτημα. Όταν υπάρχουν επισκέπτες που κατευθύνονται προς το σπίτι, στέλλει το δικό της ηχητικό σήμα και προειδοποιεί για την άφιξη ξένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου