Ads

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλοι από αλυσίδες ποδηλάτων




Η  Nirit Levav, καλλιτέχνης  από το Ισραήλ, έχει συνδυάσει την αγάπη της για τους σκύλους με την εμμονή της στην ανακύκλωση και έχει φτιάξει έργα πρωτότυπα και ενδιαφέροντα. Όλα τα αγάλματα ζώων που έχει φιλοτεχνήσει είναι κατασκευασμένα από παλιές αλυσίδες ποδηλάτων ή άλλα κομμάτια που προέρχονται από παλιά ποδήλατα. Το αποτέλεσμα μαρτυρεί το μεγάλο ταλέντο της, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ζωντανέψεις ένα σκύλο με μόνο υλικό τις αλυσίδες.



Η Nirit Levav, 49 χρονών και μητέρα τεσσάρων παιδιών, άρχισε την καριέρα της ως σχεδιάστρια μόδας. Πολύ σύντομα όμως την κέρδισε η τέχνη. Όταν κάποια στιγμή αγόρασε διάφορες παλιές αλυσίδες ποδηλάτου, της ήρθε η ιδέα να φτιάξει ένα άγαλμα του αγαπημένου της τετράποδου.



Ο πρώτος σκύλος που κατασκεύασε ήταν ένας ροτβάιλερ. Πίστευε ότι το ψυχρό μέταλλο ήταν το κατάλληλο υλικό για να εκφράσει τη δύναμη ενός ροτβάιλερ. Εξεπλάγη όμως με το αποτέλεσμα, που έδειχνε ένα σκύλο φιλικό και συμπαθητικό, παρά φοβερό.

Ενθαρρυμένη από τα αποτέλεσμα της πρώτης δοκιμής, περιέλαβε και άλλες φυλές σκύλων στο ρεπερτόριό της, σε σημείο που σήμερα διαθέτει τόσους σκύλους όσους ένα κυνοκομείο. Τη συλλογή της, που έχει τον τίτλο How Wow, μπορείτε να τη δείτε στη σελίδα της στο διαδίκτυο,  http://www.niritlevav.com/ όπου υπάρχει και ένα σύντομο, αλλά ενδιαφέρον, ντοκιμαντέρ για τη δουλειά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου