Ads

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο ταχυδρόμος ούτε μία φορά δεν μπορεί να κτυπήσει



Ο σκύλος μου δεν θέλει να δει τον ταχυδρόμο


Ερώτηση: Το σκυλάκι μας είναι ελεύθερο στον κήπο του σπιτιού, που έχει περιτείχισμα. Προχθές όμως, όταν άκουσε τη μηχανή του ταχυδρόμου, πετάχτηκε πάνω από τον τοίχο και όρμησε εναντίον του. Ο ταχυδρόμος τον είδε και σταμάτησε τη μηχανή. Σταμάτησε και ο σκύλος. Κοίταξαν για λίγο ο ένας τον άλλο. Μόλις πήγε να προχωρήσει ο ταχυδρόμος, προχώρησε μερικά βήματα και ο σκύλος. Σκηνή από Φαρ Γουέστ, να πούμε. Ευτυχώς ήμουν εκεί κοντά και μάζεψα τον σκύλο.



Δεν θέλω να έχω το σκυλί δεμένο ούτε και περιορισμένο. Υπάρχει άλλος τρόπος ώστε το σκυλάκι μου να μην επιτίθεται κατά του καημένου του ταχυδρόμου;




Απάντηση: Από τη στιγμή που αποκλείουμε τον περιορισμό του σκύλου σε ασφαλές μέρος, η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει ένας προσωρινός περιορισμός του σκύλου, μέχρις ότου αποδώσει καρπούς η συνεργασία ανάμεσα στον ταχυδρόμο, εσάς και τον σκύλο σας. Σκοπός της στρατηγικής που εισηγούμαι είναι ο σκύλος να θεωρεί τον ταχυδρόμο φίλο και να μην του επιτίθεται ούτε να πηδά τον φράκτη για να τον κυνηγήσει.


Σε ένα πρώτο στάδιο περιορίζετε τον σκύλο σας την ώρα που περνά ο ταχυδρόμος. Στην αρχή ο σκύλος θα ουρλιάζει, δεν θα μπορεί όμως να επιτεθεί. Ο ταχυδρόμος, αντί να το βάλει στα πόδια, θα του χαμογελάσει φιλικά και θα του ρίξει ένα κομματάκι τροφή που έχει μαζί του. 


Μετά από λίγες μέρες ο σκύλος θα αρχίσει να μαλακώνει. Τότε είναι που, κρατώντας το σκυλάκι από το λουρί, ανοίγετε την πόρτα του κήπου για να μπει μέσα στο σπίτι ο ταχυδρόμος, όπως κάνουν οι φίλοι του σπιτιού. Σκορπά στο πέρασμά του κομματάκια τροφή που ο σκύλος τα καταβροχθίζει και αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι λάθος έκανε όταν πίστευε ότι αυτός ο καλός άνθρωπος αποτελούσε απειλή για το σπίτι.


Κάποια στιγμή ο ταχυδρόμος χαϊδεύει το σκυλάκι και οι δυο τους αρχίζουν να γίνονται για τα καλά φίλοι. Ο σκύλος μπορεί τώρα να μείνει ελεύθερος στην αυλή του σπιτιού. Ο ταχυδρόμος συνεχίζει για κάποιο διάστημα να ρίχνει προς το μέρος του λιχουδιές. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ο σκύλος θα κουνά την ουρά με χαρά κάθε φορά που θα περνά απ’ εκεί ο καλός ο ταχυδρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου