Ads

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Ζωή εν τάφω» επί 19 μέρες για ένα κυνηγόσκυλο! Η διάσωση της Έλλης από την ΕΜΑΚ στην Κερατέα



Πετσί και κόκαλο έγινε η Έλλη
Ένα απίστευτο αλλά απόλυτα αληθινό περιστατικό επιβίωσης εξελίχθηκε τον Νοέμβρη σε ένα από τα πολλά ανοιχτά πηγάδια των μεταλλείων του Λαυρίου, αλλά μας έγινε γνωστό μόλις τις προηγούμενες ημέρες, από την οικογένεια των κυνηγών που είχαν χάσει στην περιοχή το αγαπημένο τους κυνηγόσκυλο.


Επί... 19 ολόκληρα μερόνυχτα ένα θηλυκό κυνηγόσκυλο κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε ένα πηγάδι βάθους 14 μέτρων, μέχρις ότου εντοπισθεί και ανασυρθεί ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ!



Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, όταν μέλη της οικογένειας Κοντογιάννη εξόρμησαν για ένα ακόμα κυνήγι λαγού στην περιοχή Βήλια της Κερατέας, μαζί με τα σκυλιά τους.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγίου τα κυνηγόσκυλα της οικογένειας ξεφώλιασαν και καταδίωξαν έναν λαγό, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν εκτός οπτικής επαφής με τους κυνηγούς... Όταν πια τα σκυλιά μαζεύτηκαν εκ νέου, ένα από αυτά -η Έλλη- είχε εξαφανιστεί!


Τόσο την ίδια μέρα όσο και ολόκληρη την εβδομάδα που ακολούθησε, η οικογένεια Κοντογιάννη και οι φίλοι τους σάρωναν στην κυριολεξία την περιοχή για να βρουν την αγνοουμένη σκυλίτσα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήταν... σαν να την είχε «καταπιεί η γη», κάτι που δεν απείχε καθόλου από την πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε πολλές μέρες μετά...


Και ενώ οι πάντες είχαν «ξεγράψει» την Ελλη, ένας... μανιταροσυλλέκτης που βρέθηκε στην περιοχή στις 22 Νοεμβρίου (18 μέρες μετά), άκουσε απελπισμένα γαβγίσματα από τα έγκατα της γης! Η Ελλη είχε «αντέξει» και καλούσε βοήθεια μέσα από ένα πηγάδι βάθους 14 μέτρων, το στόμιο του οποίου είχε καλυφθεί από θάμνους και ήταν σχεδόν «αόρατο»...


Ο συλλέκτης μανιταριών ειδοποίησε κάποιους κυνηγούς που βρίσκονταν κοντά, αυτοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν την οικογένεια Κοντογιάννη, και η οικογένεια –βέβαια– σήμανε...γενικό συναγερμό για τη σωτηρία του σκύλου της.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου έσπευσε αμέσως στο πηγάδι, όμως είχε αρχίσει να πέφτει η νύχτα και οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού του κυνηγόσκυλου δεν καρποφόρησαν...

Την επόμενη μέρα έφτασε επί τόπου κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Αθήνα με ειδικό εξοπλισμό, και σε λίγη ώρα η Έλλη βρισκόταν ασφαλής στα χέρια της οικογένειας Κοντογιάννη!


Ο κτηνίατρος Δ. Παπαγεωργίου που της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως, παρά την πτώση της από 14 μέτρα ύψος και την παραμονή της επί 19 μέρες χωρίς τροφή και νερό, η σκυλίτσα ήταν καλά στην υγεία της.


Με επιστολή της στο «Έθνος Κυνήγι» η οικογένεια Κοντογιάννη ευχαριστεί το προσωπικό της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για το ενδιαφέρον τους στη διάσωση του σκύλου, όπως φυσικά και όλους εκείνους που συνέβαλαν στον εντοπισμό του...


Να σημειωθεί επίσης ότι με δικά της έξοδα η οικογένεια έχει ήδη περιφράξει το πηγάδι, που παρά λίγο να «καταπιεί» για πάντα... την ανθεκτική Έλλη!


Πηγή: diananews.gr, adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου