Ads

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ



Μια ενέργεια του Σωματείου Ärzte für Tiere και των άλλων φιλοζωικών οργανώσεων που συμμετέχουν. 
Τα ζώα τηε Ευρώπης χρειάζονται τη βοήθειά μας τώρα
Σίγουρα υπάρχουν νόμοι σε κάθε χώρα υπερ των ζώων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε οι τοπικές αρχές ούτε τα αρμόδια όργανα της εκτελεστικής εξουσίας  τους τηρούν. Ακόμη και οι πιο βάρβαροι βασανισμοί ζώων δεν επισείουν ποινικές ευθύνες, γιατί κατά κανόνα παραμένουν ατιμώρητοι.




Την πρώτη Δεκεμβρίου του 2009 τέθηκε σε εφαρμογή η Συνθήκη της Λισαβόνας (η αποκαλούμενη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ε.Ε.). Στη Συνθήκη αναφέρεται ότι η Ε.Ε. και οι χώρες μέλη πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καλής διαβίωσης των ζώων θεωρώντας τα όμως «όντα που αισθάνονται». Δυστυχώς η επικύρωση της Συνθήκης δεν σημαίνει αυτομάτως και τον τερματισμό των βάναυσων μαζικών θανάτων των ζώων.



ΑΙΤΗΜΑ

Η Κομμισιόν και η Ευρωβουλή οφείλουν να θέσουν σε εφαρμογή ένα νόμο που να εγγυάται τα δικαιώματα των ζώων και να διασφαλίζει μια ζωή ανάλογη με τις ανάγκες τους.



Γι αυτό ζητούμε:

• Απαγόρευση δημιουργίας και λειτουργίας εγκαταστάσεων - σταθμών θανάτωσης – με όποιο συγκεκαλυμμένο όνομα και αν λειτουργούν.


• Απαγόρευση θανάτωσης αδέσποτων όταν αυτή δεν ενδείκνυται ιατρικώς και, σε περίπτωση που είναι ιατρικώς επιβεβλημένη, να εφαρμόζονται ανώδυνες μέθοδοι ευθανασίας.


• Καθιέρωση υποχρεωτικών κρατικών προγραμμάτων εμβολιασμών και στειρώσεων.


• Καθιέρωση μίνιμουμ προδιαγραφών που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια ζώων.


• Αναθεώρηση των υφιστάμενων κυνηγετικών νόμων και διατάξεων που επιτρέπουν την απερίσκεπτη και αδιάκριτη θανάτωση ζώων συντροφιάς αλλά και αδέσποτων.


• Απαγόρευση κακοποίησης των αδέσποτων για εργαστηριακά πειράματα.


• Ψήφιση νόμων αναφορικά με την αναπαραγωγή ζώων συντροφιάς και τον περιορισμό αναπαραγωγής ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς.


• Καθιέρωση μαθημάτων ζωοφιλίας στα σχολεία.


Συμπληρώστε πλήρως το ακόλουθο έντυπο και πατήστε το κουμπί για να αποσταλεί η διαμαρτυρία σας ηλεκτρονικά:

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα αυτά όμως μήπως είναι καλύτερα να μην υπάρχουν αδέσποτα.Να αγοράζονται από το κράτος τα ζωα και να ελέγχονται κάθε χρόνο μέσω των κτηνιάτρων που πρέπει να εμβολιάζονται.Έτσι δεν θα μπορεί να το εγκαταλείψει όταν το βαριέται

    ΑπάντησηΔιαγραφή