Ads

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μαγειρέψτε για το ζωάκι σας



Μπουκιές με κοτόπουλο για σκύλους και γάτες


Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΟΝΗ


Ως ζωόφιλοι που είστε, κάτι που θεωρώ δεδομένο, είμαι σίγουρος ότι πάντα προσφέρετε στο ζώο σας ό,τι είναι απαραίτητο για την καλή φυσική κατάστασή του. Εμβόλια και φάρμακα, καθαριότητα, ακόμα και ψυχαγωγία. Γιατί όχι και καλό φαγητό;



Πριν περάσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας πως ένα κατοικίδιο δεν είναι σκουπιδοφάγος. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όπως και εμείς. Αν υπάρχει κάτι που δεν θα το δίναμε στο παιδί μας, τότε καλύτερα να μην το δώσουμε και στο ζώο μας.

Το πιο βασικό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι: όχι αλκοόλ, καφές, τσάι, σοκολάτα, όχι πολύ λίπος, καθόλου σταφίδες, αλάτι και κρεμμύδι.



ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

(για σκύλους και γάτες)


Υλικά:

½ φλιτζ. κοτόπουλο βρασμένο, αλεσμένο

1 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης

½ φλιτζ. άπαχο γάλα σε σκόνη

1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο ή μουρουνέλαιο

1 αβγό

¼ φλιτζ. νερό


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το αλεσμένο κοτόπουλο με το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε το αβγό, το νερό και το λάδι και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Η ζύμη θα είναι κολλώδης, μην ανησυχήσετε όμως. Με ένα κουτάλι πάρτε λίγη ζύμη και μοιράστε τις κουταλιές σε ταψί όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. 


Βάλτε το ταψί στον φούρνο στον αέρα, στους 180ο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε να κρυώσουν καλά, πριν τις δώσετε στο ζώο σας. Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τες στο ψυγείο.



Με συκωτάκια πουλιών
ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

(για σκύλους και γάτες)


Υλικά:

1 φλιτζ. συκωτάκια πουλιών, βρασμένα, αλεσμένα

1 φλιτζ. ανάμεικτα λαχανικά, βρασμένα

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο

½ φλιτζ. ζωμός κότας

2 κουτ. σούπας μαϊντανός

1 αβγό

3 κουτ. σούπας λάδι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αβγό με το λάδι και τον ζωμό. Μετά ρίξτε τον μαϊντανό, τα λαχανικά και τα αλεσμένα συκωτάκια και ανακατέψτε. Χωριστά αναμείξτε τα αλεύρια και προσθέστε τα στο μπολ. Ζυμώστε καλά. Απλώστε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και πλάστε μικρά μπαλάκια ή μπαστουνάκια. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε δυνατό φούρνο (200ο ) για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

"Σκύλος και γάτα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου