Ads

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γνωρίστε την Κούπερ, το πιο ψηλό θηλυκό σκυλί στον κόσμο


Η Κούπερ με το μικρό της φίλο, ένα γιόρκσαϊρ τέρριερ

Το ύψος της Κούπερ, που ανήκει στη φυλή των μεγάλων Δανών, είναι 92,7 εκατοστά, 2,5 εκατοστά περισσότερα από την κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες. Τώρα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή, ώσπου να την μετρήσουν οι κριτές και να της απονείμουν επίσημα τον τίτλο.


Η Κούπερ με την Γουέντι Πίις
Ιδιοκτήτρια της Κούπερ είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός Γουέντι Πίις, η οποία στην σελίδα της στο διαδίκτυο αναφέρει ότι μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, όπου συμμετέχει στη θεατρική παράσταση Listen, The River. Το έργο μιλά για μια γάτα που μετακόμισε από την επαρχία στη Νέα Υόρκη και για τη νοσταλγία που νιώθει για τους ήχους και τις μυρωδιές της εξοχής.

Η Κούπερ αποτέλεσε πρότυπο για τον χαρακτήρα ενός σκύλου σε θεατρικό έργο και τώρα εκπαιδεύεται για να μπορεί να παίξει και τον ρόλο της στο ίδιο αυτό έργο.

Η Γουέντι Πίις μιλώντας για την Κούπερ είπε: «Οι Μεγάλοι Δανοί σταματούν να μεγαλώνουν όταν συμπληρώσουν ένα χρόνο ζωής. Η Κούπερ όμως συνέχισε να ψηλώνει σε σημείο που τώρα είναι πιο ψηλή από τους αρσενικούς Μεγάλους Δανούς της γειτονιάς μας. Έχει πάρα πολύ ψηλά πόδια».

Όταν δεν ασχολείται με το θέατρο και τη θέα από το παράθυρο, η Κούπερ επισκέπτεται νοσοκομεία ως σκύλος θεραπείας. «Είναι τόσο ήρεμη και φιλική, που λίγο μετά την επίσκεψη η αρτηριακή πίεση των ασθενών πέφτει και όσοι κάνουν χημειοθεραπεία παίρνουν κουράγιο να συνεχίσουν.»

1 σχόλιο: