Ads

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φυλετική γενοκτονία


Θηλυκά έμβρυα ταΐζονται σε σκύλους από γιατρούς στην Ινδία


Στα σκυλιά ταΐζουν τα θηλυκά έμβρυα μετά την άμβλωση κάποιοι Ινδοί γιατροί, προκειμένου να καλύψουν την ανεξέλεγκτη βρεφοκτονία από γονείς που προτιμούν αγόρια. Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται στην πόλη Μπιντ, στην Μαχαράστρα, την πολιτεία με τη χειρότερη αναλογία φύλου στην Ινδία. Η λεγόμενη «φυλετική γενοκτονία» λέγεται ότι ευθύνεται για τα άσχημα αριθμητικά δεδομένα της απογραφής του περασμένου έτους, η οποία έδειξε ότι μόλις 801 κορίτσια γεννιούνται για κάθε 1.000 αγόρια.

Εκτρέφοντας σκύλους, οι γιατροί μπορούν να απαλλαγούν από τα έμβρυα χωρίς να χρειάζεται να τα παραδίδουν στις κρατικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική έκταση της παράνομης έκτρωσης, που γίνεται λόγω φύλου, τόσο στη συγκεκριμένη πόλη όσο και σε άλλα μέρη της Ινδίας, αποκρύπτεται.
Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε πρόσφατα από την Βάρσα Ντεσπάντε, εκπρόσωπο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δρα ενάντια στην έκτρωση. Η Ντεσπάντε ισχυρίζεται πως η οργάνωσή της έχει έλθει σε επαφή με τον δρα Σουντμά Μούντε, με τον οποίο συζήτησαν ανοιχτά για το πώς ο ίδιος πραγματοποιούσε την έκτρωση και τάιζε τα έμβρυα στους πέντε σκύλους του. Ο γιατρός είχε συλληφθεί το 2010 για την πρακτική αυτή, αλλά αφέθηκε σύντομα ελεύθερος και συνέχισε με την ίδια πρακτική

Γνωστό, αλλά κρυφό
Ο Σούρες Σέτι, υπουργός Δημόσιας Υγείας στη Μαχαράστρα, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Ινδίας, παραδέχτηκε ότι είχε ακούσει ότι θηλυκά έμβρυα ταΐζονται στα σκυλιά στην πόλη Μπιντ. Όπως δήλωσε η Ντεσπάντε: «Αυτό είναι γνωστό σε όλους στη Μπιντ, αλλά η αστυνομία δεν αναλαμβάνει δράση. Παράδειγμα είναι ο γιατρός Μούντε».
Και ενώ το θέμα παραμένει εδώ και χρόνια στα συρτάρια, τα νερά ήρθε να ταράξει ένα συμβάν που σημειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε, όταν η 28χρονη Βιγιαμάλα Πετακάρ εισήχθη στην κλινική αμβλώσεων του δρα Μούντε στο Μπιντ, για να αποβάλει το έξι μηνών έμβρυό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη είχε τέσσερις κόρες και δεν ήθελε άλλη. Ωστόσο, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης, η νεαρή γυναίκα πέθανε την ώρα της άμβλωσης.
Μετά το περιστατικό, η αστυνομία συνέλαβε τον γιατρό και τη σύζυγό του. Πάντως, η Ντεσπάντε επιμένει πως το αδίκημα θα παραγραφεί ξανά, καθώς ο δρ Μούντε έχει οικονομική επιρροή στις αρχές. «Δεν θέλουμε αυτή η υπόθεση να δικαστεί στη Μπιντ ή τη Μαραθουάντα. Αφήστε την υπόθεση να δικαστεί κάπου αλλού. Η επιρροή τους δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης», λέει η Ντεσπέντε.


ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

.

1 σχόλιο: