Ads

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κάθε μέρα ο γάτος Τόλντο κάνει νεκρικές προσφορές στον τάφο του κυρίου του



Τόλντο, ο πιστός γάτος

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Η πίστη του Τόλντο, ενός μικρού γάτου από την Ιταλία, είναι πραγματικά συγκινητική. Εδώ και ένα χρόνο επισκέπτεται καθημερινά το κοιμητήριο και αφήνει πάνω στον τάφο του κυρίου του διάφορα αντικείμενα εν είδει νεκρικής προσφοράς.


Τον Τόλντο περιμάζεψε από το δρόμο ο Ρέντζο Λοτζέλι εδώ και τρία χρόνια. Πολύ σύντομα έγιναν αχώριστοι και ζούσαν μαζί ευτυχισμένοι μέχρι που τους χώρισε ο Χάρος. Ο Τόλντο παρακολούθησε από κοντά τη νεκρώσιμη ακολουθία του κυρίου του δίπλα στη σύζυγο και την κόρη του αποθανόντoς. Περπάτησε μαζί τους, όταν η νεκρική πομπή διέσχισε το χωριό Montagnana στη βόρειο Ιταλία, μέχρι το κοιμητήριο. 



Την επομένη της κηδείας, όταν η σύζυγος και η κόρη του εκλιπόντος επισκέφτηκαν τον τάφο, βρήκαν εκεί ένα κλαδάκι ανθισμένης ακακίας.


«Είπα αμέσως ότι αυτό πρέπει να το έκανε ο γάτος», είπε η χήρα του νεκρού. Η κόρη της όμως ήταν δύσπιστη και υποστήριξε ότι η μαμά της τα είχε χαμένα και ότι ήταν αδύνατο ο γάτος να κάνει κάτι τέτοιο. Λίγες ώρες αργότερα ο άντρας της κόρης του νεκρού πρόσεξε ότι ο γάτος ήταν κοντά στον τάφο. Τότε κατάλαβαν όλοι ότι ο δράστης ήταν ο Τόλντο και ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να εκφράσει την αγάπη του για τον άνθρωπό του.



Έκτοτε ούτε μία μέρα δεν έχει περάσει χωρίς ο Τόλντο να αποθέσει πάνω στον τάφο ένα αντικείμενο εν είδει νεκρικής προσφοράς. Τα δώρα ποικίλλουν ανάλογα με το τι μπορεί να μεταφέρει και το τι έχει στη διάθεσή του. Περιλαμβάνουν, όμως, φύλλα, φυτά, μαντηλάκια, πλαστικά ποτήρια, οτιδήποτε.


«Ο άντρας μου αγαπούσε πολύ τα ζώα και είχε πολύ στενές και τρυφερές σχέσεις με τον Τόλντο», είπε η χήρα του νεκρού. «Έχω την εντύπωση ότι η συμπεριφορά του Τόλντο δεν είναι τυχαία. Είναι γι’ αυτόν ένας τρόπος να επικοινωνήσει με τον κύριό του, να του πει ευχαριστώ, να του εκδηλώσει την αγάπη του».


Η ιστορία του Τόλντο έγινε αμέσως γνωστή στο χωριό. Όλοι μιλούν τώρα με θαυμασμό για το μικρό γατάκι. Μερικοί μάλιστα που το βλέπουν να διασχίζει το χωριό κάθε μέρα για να πάει στο κοιμητήριο, το χαιρετούν όπως θα χαιρετούσαν κάποιο συγχωριανό τους.

1 σχόλιο:

  1. eimai filozwos !!!!!
    kai pragmatika me suginoun kai oi treis alh8ines istories : tou hatciko, tou tolnto kai tou tsitso!!!
    bravo sas pou to dhmosieuete !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή