Ads

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γουίζ, ο καλύτερος ναυαγοσώστης στον κόσμο


Μπορεί να σύρει προς την ξηρά μέχρι 12 άτομα μαζί

Γουίζ ο ναυαγοσώστης
 Τα όνομά του είναι Γουίζ, ζυγίζει 76 κιλά και όταν στέκεται στα πισινά πόδια το ύψος του φτάνει το 1,80 μέτρα. Είναι σκύλος Νιουφάουντλαντ, σκύλος του νερού δηλαδή, και είναι επαγγελματίας ναυαγοσώστης με το ναυτικό της Βρετανίας. Έχει σώσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο Γουίζ πέφτει στο νερό. Κάποιος λουόμενος κινδυνέυει

 Ζει με τον ιδιοκτήτη του Ντέιβιντ Παγκ, εκτροφέα σκύλων Νιουφάουντλαντ, στην Αγγλία. «Όταν ακούει κάποιος ότι ο Γουίζ μπορεί να σώσει 12 ανθρώπους ταυτόχρονα, δεν το πιστεύει», λέει ο Ντέιβιντ. «Φυσικά τα 12 άτομα είναι δεμένα μεταξύ τους, αλλά αυτός ο σκύλος είναι τρομερά δυνατός και μπορεί να τους τραβήξει έξω από το νερό και τους 12 μαζί. Πολύς κόσμος έρχεται εδώ να δει με τα μάτια του την επίδειξη δύναμης του Γουίζ και να βγάλει φωτογραφίες μαζί του.»
Όσο για τη δύναμη και αντοχή των Νιουφάουντλαντ, ο Ντέιβιντ εξηγεί ότι οφείλονται στην καταγωγή τους. Τα σκυλιά αυτά ξεκίνησαν από την περιοχή Νιουφάουντλαντ του Καναδά, μια περιοχή με πολύ κρύο. Η πρώτη δουλειά των Νιουφάουντλαντ ήταν να βοηθούν τους ψαράδες της περιοχής. Έπρεπε να ήταν δυνατοί αλλά και έτοιμοι να κολυμπήσουν σε παγωμένα νερά για να μπορούν να βοηθούν τους ψαράδες στο μάζεμα των διχτυών τους.

Ψυχρολουσία για τον άνθρωπό του
 Ο Γουίζ, και άλλοι σκύλοι σαν αυτόν, γίνονται το κέντρο ενδιαφέροντος κάθε χρόνο στο παραθαλάσσιο φεστιβάλ του Μπρίστολ στη νότια Αγγλία. Φέτος θα εκτελέσουν ένα πρόγραμμα διάρκειας 40 λεπτών το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Ιουλίου στο Μπρίστολ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος τα Νιουφάνουντλαντ θα είναι η μεγάλη ατραξιόν του φεστιβάλ.

Αν θέλετε να δείτε τον Γουίζ σε δράση, δεν χρειάζεται να πάτε στην Αγγλία. Μπορείτε να δείτε το πιο κάτω βίντεο:

1 σχόλιο: