Ads

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το ροζ σκυλάκι έγινε σταρ


Emma Watson με το ροζ σκυλάκι
Ο φωτογράφος δεν έχασε την ευκαιρία όταν είδε την ηθοποιό  Έμμα Γουάτσον, γνωστή από τις εμφανίσεις της στις ταινίες Χάρι Πότερ, να περπατά την περασμένη Παρασκευή στο ανατολικό Λονδίνο παρέα με ένα ροζ σκυλάκι. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε αμέσως και το θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα. Τα σχόλια στο διαδίκτυο έπεφταν βροχή. Υπήρχαν αυτοί που υποστήριζαν ότι η Έμμα είχε το δικαίωμα να βάψει το τρίχωμα του σκύλου της, όπως έχει το δικαίωμα να βάφει και τα μαλλιά της, ό,τι χρώμα θέλει. Υπεδείκνυαν μάλιστα ότι η βαφή που χρησιμοποιήθηκε ήταν ημιμόνιμη, φυτική και επομένως αβλαβής. 

Υπήρχαν φυσικά και αυτοί που ήταν αντίθετοι και με την πρακτική της βαφής και με το θέαμα του ροζ σκύλου. Τα επιχειρήματά τους ήταν πολλά και διάφορα: Τα σκυλιά δεν είναι παιγνίδια ούτε κούκλες. Έχουν την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά που τους έδωσε η φύση και κανένας δεν τα ρώτησε αν συμφωνούν με αυτή τη μεταμόρφωση. Η βαφή αλλάζει την εμφάνιση και τις σχέσεις τους με τα άλλα ζώα και, αν γενικευθεί, ποιος ξέρει αν δεν θα είναι επιβλαβής για την υγεία του ζώου.
Η ίδια η Έμμα Γουάτσον, για να καθησυχάσει τους θαυμαστές της, έγραψε στο τουίτερ ότι το βάψιμο του σκύλου έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αυτός που είναι κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία είναι ο Στιούαρτ Σάιμονς, ο κομμωτής. Χρεώνει 110 ευρώ για κάθε βαφή και περιμένει μεγάλη αύξηση της πελατείας του με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Έχει πολλά χρώματα και σχέδια να προτείνει. Αν του το ζητήσουν, μπορεί να χρωματίσει μέχρι και τους ολυμπιακούς κύκλους στο τρίχωμα του ζώου… 

Ο κομμωτής Στιούαρτ Σάιμονς με δυο από τις δημιουργίες του
Πηγή: Daily Mail

1 σχόλιο: