Ads

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δίκτυο Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων για στειρώσεις ζώων



Στην ιστοσελίδα www.diagnovet.gr δημοσιεύτηκε χθες η ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στην οποία αναφέρεται ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα μεριμνήσει για την οργάνωση και λειτουργία δικτύου εθελοντών κτηνιάτρων για την πραγματοποίηση στειρώσεων ζώων.


Πρόκειται για ένα πραγματικά ευχάριστο νέο το οποίο θα βάλει τέλος στη διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ του Π.Κ.Σ. και των εκπροσώπων των κατά τόπους φιλοζωικών σωματείων, οι οποίοι αδυνατούν εν μέσω κρίσης να καλύπτουν τα νοσήλια, τα φάρμακα και τις αμοιβές για αυτές τις επεμβάσεις που είναι όμως απολύτως απαραίτητες!
Είναι πραγματικά ευχάριστο γιατί ο Π.Κ.Σ. δείχνει πλέον έμπρακτα πως αντιλαμβάνεται την ανάγκη, να προχωρήσουν οι εθελοντές κτηνίατροι σε μαζικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη διαχείριση του ήδη τεράστιου πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών και γατιών, που ζουν στη Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του Π.Κ.Σ. τελειώνει με την παράκληση όπως οι κτηνίατροι που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της γραμματείας του Π.Κ.Σ. (210-5202901, 210-5226769) και να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα.

Πηγή: zoosos

1 σχόλιο:

  1. Αξιέπαινη η απόφαση των Ελλήνων κτηνιάτρων. Μπράβο τους! Ελπίζω να παραδειγματιστούν και οι Κύπριοι συνάδελφοί τους. Απ’ ό,τι ξ;eρω, χρειάστηκαν μεγάλοι αγώνες των Ελλαδικών ζωοφιλικών οργανώσεων, μέχρις ότου φτάσουμε σε αυτή την εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή