Ads

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Με τεχνητή αναπνοή σώθηκε από του χάρου τα δόντια

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η Άσλι Γουίλσον ήταν στην κουζίνα  της στην Αμερική και μαγείρευε, όταν τα γαβγίσματα του σκύλου του γείτονα την παραξένεψαν. Άνοιξε την πόρτα και το θέαμα που αντίκρισε την καθήλωσε. Ο αγαπημένος της σκύλος Κολτ ήταν κρεμασμένος με το περιλαίμιο από ένα στύλο της περίφραξης της αυλής. Η πρώτη της αντίδραση ήταν ο πανικός. Έγκυος  οχτώ μηνών, της ήταν αδύνατον να σηκώσει το σκύλο μόνη της και να τον ξεκρεμάσει. 


Ευτυχώς για το σκύλο και για την ίδια υπήρχε ο φύλακας άγγελος, ο γείτονας Μακόι, εκπαιδευτής σκύλων. Έτρεξε αμέσως όταν άκουσε τις φωνές της, ξεκρέμασε τον σκύλο και τον ξάπλωσε στο γρασίδι. Άρχισε με ένα φιλί της ζωής για να φουσκώσουν οι πνεύμονες και μετά συνέχεια μαλάξεις του θώρακα και της καρδιάς. Χρειάστηκε ένα λεπτό περίπου για να αρχίσει ο Κολτ να αναπνέει λίγο και με δυσκολία.

Ο Μακόι συνέχισε τις μαλάξεις μέχρις ότου ο σκύλος ανέπνεε καλύτερα, ανοιγόκλεινε τα μάτια και κουνούσε τη γλώσσα. Όταν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του ήπιε τρεις κούπες νερό.
Όπως η Άσλι εξήγησε αργότερα, ο Κολτ ήθελε πάντα να υπερπηδήσει την περίφραξη. Σε μια τέτοια ανεπιτυχή προσπάθεια το περιλαίμιό του πιάστηκε στο στύλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια παρόμοια περίπτωση επαναφοράς στη ζωή ενός σκύλου που έχασε τις αισθήσεις του.


1 σχόλιο: