Ads

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ισπανική εταιρεία διαφημίζει, μαζί με τα προϊόντα της, τον σεβασμό στα ζώα συντροφιάς


Μια Ισπανική εταιρεία (Culte al Cos) μαζί με τα εσώρουχα προβάλλει την ιδέα του σεβασμού των ζώων σε συνεργασία με μια φιλοζωική οργάνωση (Fundacion Altarriba). Contra el abandono σημάινει "ενάντια στην εγκατάλειψη". Δυο οργανισμοί τόσο διαφορετικοί με κοινό όμως σκοπό. Παράδειγμα προς μίμηση!


Τα κατοικίδια ζώα έχουν παντού τον ίδιο εχθρό, τον άνθρωπο, και η Ισπανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Μόνο το 2010 στη χώρα αυτή έχουν εγκαταλειφθεί και περιμαζευτεί γύρω στις 110.000 σκύλοι και σχεδόν 36.000 γάτοι. Ευτυχώς όμως που, εκτός από φιλόζωους πολίτες και οργανώσεις, κάνουν τώρα την εμφάνισή τους και φιλόζωες εμπορικές επιχειρήσεις που γίνονται χορηγοί διαφημιστικών εκστρατειών, τις οποίες οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν. 


Με το αζημίωτο, θα μου πείτε. Ναι, συμφωνώ, αλλά δεν μπορώ να μην επαινέσω την πρωτοβουλία τους, αφού τα αποτελέσματα είναι ταυτόχρονα ευεργετικά για τα ζώα συντροφιάς. Προχωρώ ένα βήμα πάρα πέρα και προσθέτω ότι μακάρι οι εμπορικές εταιρείες να έδειχναν την ίδια ευαισθησία και στη χώρα μας.

Μπορείτε να μην έχετε ξανακούσει το όνομα Culte al Cos. Πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εσωρούχων, που ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 1994. Χάρη στο νεανικό και καινοτόμο πνεύμα της, έχει επεκταθεί και τα προϊόντα της τα βρίσκετε παντού στην Ισπανία τουλάχιστον. Το καινοτόμο πνεύμα φαίνεται και από την αφίσα που δημοσιεύουμε. Ενώ διαφημίζονται ανδρικά εσώρουχα της Culte al Cos, προβάλλεται ταυτόχρονα πολύ καθαρά και παραστατικά το σύνθημα της μη εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς!

Παράδειγμα προς μίμηση αλλά και προβληματισμό τόσο των εμπορικών εταιρειών όσο και των φιλοζωικών οργανώσεων, που θα μπορούσαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου