Ads

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σκότωσε σκύλους, ανεστάλη η δίωξη



Απαντήσεις καλείται να δώσει ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου ως προς την αναστολή της δίωξης αγρότη που κατηγορείτο ότι δολοφόνησε δύο σκύλους, ιδιοκτησίας άλλου προσώπου, την 31η Ιανουαρίου του 2012.

Πριν, ωστόσο, δώσει απαντήσεις ο γενικός εισαγγελέας, θα πρέπει να δώσει τις δικές της εξηγήσεις η αστυνομία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή της δίωξης δεν ήταν το αποτέλεσμα έλλειψης στοιχείων που δεν θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο, αλλά ήταν το αποτέλεσμα εισήγησης συγκεκριμένου αξιωματικού. 


Ως προς το γιατί υπήρξε αυτή η εισήγηση, διατυπώνονται σοβαρότατοι ισχυρισμοί για διαπλεκόμενα μεταξύ του αξιωματικού και του δράστη από πρόσωπα που γνωρίζουν και τους δύο, αλλά για ευνόητους λόγους θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκτης των ισχυρισμών έγινε και ο ίδιος ο αρχηγός αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο οποίος κάλεσε τον αξιωματικό στο γραφείο του και ζήτησε εξηγήσεις.

Δωρεάν φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με τους εν λόγω ισχυρισμούς, ο αξιωματικός φέρεται να προμηθεύεται δωρεάν φθαρτά, φρούτα και γενικά προϊόντα που καλλιεργεί ο δράστης και για τον λόγο αυτό επιχείρησε να τον βοηθήσει για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά. Ως προς το ποια ήταν η εισήγησή του προς τον γενικό εισαγγελέα στον ποινικό φάκελο που σχηματίστηκε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απλά σύστηνε «να του γίνει παρατήρηση»!..

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επιβεβαίωσε την αναστολή της δίωξης, όταν κλήθηκε από τον «Π» να τοποθετηθεί. Όπως ανέφερε, «ο γενικός εισαγγελέας δεν ανέστειλε στην ουσία τη δίωξη, αλλά την παραμέρισε, και συγκεκριμένα υποδείχθηκε στον αγρότη ότι η υπόθεση δεν θα φθάσει στο δικαστήριο εάν μέχρι το τέλος του 2013 δεν διαπράξει οποιοδήποτε άλλο παράπτωμα»... Επίσης του επιστράφηκε και το όπλο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το περιβάλλον του παραπονούμενου εμφανίστηκε εξαγριωμένο, κάνοντας επίσης λόγο για διαπλεκόμενα που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά, μας αναφέρθηκε ότι «δύο σκύλοι δολοφονήθηκαν και ο δράστης θα μείνει ατιμώρητος», ενώ έγινε λόγος και για προσφυγή σε οποιοδήποτε άλλο θεσμικό όργανο, ώστε να υπάρξει δικαίωση.

Τα περιστατικά

Τα γεγονότα της υπόθεσης εκτυλίχθηκαν τον Ιανουάριο του 2012 σε περιοχή της Αγίας Νάπας, όπου ο παραπονούμενους διατηρεί φάρμα και ο αγρότης τις καλλιέργειές του. Ο παραπονούμενος έβγαλε περίπατο δύο από τους σκύλους του σε δασική περιοχή και ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από αυτούς άκουσε πυροβολισμούς και είδε το αυτοκίνητο του αγρότη να απομακρύνεται από την περιοχή. Όταν έψαξε για τους σκύλους, τους εντόπισε και τους δύο νεκρούς. Ο αγρότης όταν συνελήφθη, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και διατάχθηκε η κράτησή του, ενώ ο ισχυρισμός που φέρεται να πρόβαλε για τη δολοφονία των σκύλων ήταν ότι κατέστρεφαν την περιουσία του.

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου