Ads

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπριοι φιλόζωοι προς ΕΕ: Εφαρμόστε κοινούς νόμους για τα ζώα συντροφιάς



Απαιτούμε στρατηγική για τα ζώα συντροφιάς


Με διαμαρτυρία που πραγματοποίησε χθες έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, το Φιλοζωικό Κίνημα της Κύπρου έστειλε το μήνυμα ότι η ευαισθησία και η αγάπη προς τα ζώα πρέπει να γίνει κτήμα στη συνείδηση όλων και καθρέφτης της κοινωνίας. 


Επίσης, απαίτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας, αρμόδιους για την ευημερία και προστασία των ζώων, να εφαρμόσουν μια ενιαία στρατηγική για όλα τα κατοικίδια της Ευρώπης. Φίλοι των ζώων μαζεύτηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας των κρατών μελών της ΕΕ, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Δημιουργία Αστυνομίας για τα Ζώα», «Πολιτισμός είναι ο σεβασμός σε όλα τα ζωντανά» και «Τέρμα στη βαρβαρότητα».


Αντίγραφο του υπομνήματος με τον τίτλο «Ευρώπη, ανάλαβε δράση αμέσως!», στο οποίο συγκεκριμενοποιούνται τα αιτήματα των φιλόζωων σ’ ό,τι αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων συντροφιάς στην ΕΕ, εδόθη στου Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Φωνή της Κύπρου για τα Ζώα Μαίρη Χρυσοχού-Αναστάση ανέφερε πως «κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει τον δικό της νόμο για την προστασία των ζώων, ωστόσο η κάθε χώρα τον εφαρμόζει όπως νομίζει καλύτερα». «Αυτό πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει. Πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και οδηγίες και ό,τι άλλο μπορεί να προστατέψει τα κατοικίδια ζώα όλης της Ευρώπης. Η μικρή Κύπρος αυτήν τη στιγμή απαιτεί από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», είπε η κ. Χρυσοχού-Αναστάση. Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς η παρούσα κατάσταση όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων στην Κύπρο είναι ανύπαρκτη», λέγοντας ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν βλέπουν καμιά βελτίωση όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου