Ads

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώην αδέσποτος σκύλος προαισθάνεται τις κρίσεις επιληψίας εξάχρονου αγοριού



Λίο και Χένρι είναι πάντα μαζί ακόμη και όταν ο μικρός έιναι στο νοσοκομείο για θεραπεία

Πολλούς από μας τα κατοικίδια ζώα μας κάνουν να γελούμε, μας κρατούν συντροφιά και μας αγαπούν χωρίς όρια. Ένα εξάχρονο όμως αγόρι βασίζεται στο σκύλο του για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Λίο, που ζει στο Λος Άντζελες με τη μητέρα του Τζάσμιν, πάσχει από πολλαπλά ανευρύσματα στον εγκέφαλο που του προκαλούν επιληπτικές κρίσεις. Ο Χένρι ο σκύλος του είναι ο καλύτερός του φίλος που προαισθάνεται τις κρίσεις επιληψίας και σημαίνει συναγερμό λίγο πριν γίνει το κακό.


Η σχέση του Λίο με τους σκύλους άρχισε όταν, τριών χρονών τότε, βρισκόταν στο νοσοκομείο για θεραπεία. Αυτό που πρόσεξαν όλοι ήταν ότι η ανάρρωση του Λίο επιταχύνθηκε όταν άρχισε να έχει σχέσεις με σκυλιά που επισκέπτονταν το νοσοκομείο. «Μόλις τα σκυλιά έφθαναν, το πρόσωπό του φωτιζόταν», είπε η μητέρα του. «Άρχισε να περπατά, έπαιζε μαζί τους, γελούσε , χαμογελούσε και σε πολύ σύντομο διάστημα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.»

Τζάσμιν, Χένρι και Λίο ευτυχισμένοι μαζί
 Η εμπειρία με τα σκυλιά στο νοσοκομείο έκανε την Τζάσμιν να αποφασίσει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι. Διάλεξε τον Χένρι από ένα καταφύγιο, τον Χένρι που ήταν στη λίστα των μελλοθάνατων. Υπήρξε μια τρομερή χημεία μεταξύ του αγοριού και του σκύλου. Και ο σκύλος από κατοικίδιο ζώο μετατράπηκε σε σωτήρα και προστάτη του παιδιού.

«Τα σκυλιά μπορούν να μυριστούν τις μυρωδιές που βγαίνουν από το σώμα λίγο πριν την κρίση» παρατήρησε ο εκπαιδευτής σκύλων Μπομπ Τέιλορ. «Ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται ότι κάτι παράξενο συμβαίνει και με κάποιο τρόπο ειδοποιούν τον άνθρωπό τους»

Στο βίντεο θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση του Λίο και του φίλου του Χένρι:


Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου