Ads

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το ελαιόλαδο κάνει καλό στον σκύλο σας



Το ελαιόλαδο, εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής
 
Το ελαιόλαδο δεν κάνει καλό μόνο στον ανθρώπινο οργανισμό. Φαίνεται ότι αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στο καθημερινό διαιτολόγιο του σκύλου σας. Η  γνωστή δημοσιογράφος Julia Szabo παραθέτει οκτώ λόγους για τους οποίους το ελαιόλαδο κάνει καλό στον σκύλο σας.

1. Είναι εύγευστο
Λίγα πράγματα μπορούν να εμπλουτίσουν και να «ζωντανέψουν» τη γεύση της  ξηρής τροφής όσο το ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες αρκούν για να κάνουν το πιάτο πιο νόστιμο και πιο ελκυστικό.

2. Βοηθά το σκυλί να χάσει βάρος
Το ελαιόλαδο βοηθά στον μεταβολισμό. Τα ακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου επιταχύνουν το χάσιμο βάρους, απομακρύνοντας το λίπος από τα κύτταρα.

3. Είναι πιο υγιεινό
Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, το ελαιόλαδο μετριάζει τα συμπτώματα του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Περιέχει ελαϊκό οξύ, σκουαλένιο, και τερπενοειδή, που όπως πιστεύεται μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, που είναι η αιτία θανάτου για το 50% των σκύλων πάνω από 10 χρόνων.  

4. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της πολυφαινόλης, της βιταμίνης Ε, της χλωροφύλλης και των καροτενοειδών, το ελαιόλαδο είναι πολύ αποτελεσματικό στο να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να καταπολεμήσει τις ασθένειες.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους όταν περνούν από τη μια εποχή στην άλλη.


5. Επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής
Το ελαιόλαδο εμποδίζει τη ριζική οξείδωση των κυττάρων, που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο γήρας. Επομένως βοηθά στη διατήρηση της  ζωντάνιας του σκύλου.

6. Είναι τροφή για τον εγκέφαλο
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα σε φυλές όπως είναι τα Αγγλικά μπουλντόγκ.

7. Δίνει ενέργεια
Η κυκλοφορία του  αίματος βελτιώνεται και η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη. Μειώνει τις συνέπειες του άσθματος και αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα μπουλντόγκ, τα οποία μερικές φορές δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

8. Τέλος, το λάδι είναι καλλυντικό
Λίγο λάδι στο τρίχωμα του σκύλου θα το κάνει πιο ζωντανό και λαμπερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου