Ads

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ζώνες ασφαλείας για σκύλους διά νόμου στην Αμερική;



Για να είμαστε ακριβείς, δεν υπάρχει ακόμη νόμος. Η βουλευτής κυρία Γκρέις Σπένσερ, όμως, έχει πάρει ζεστά το θέμα. Έχει προτείνει την ψήφιση νόμου που να υποχρεώνει τους οδηγούς που έχουν στο αμάξι τους τον σκύλο τους είτε να τον έχουν δεμένο με μια κατάλληλη για σκύλους ζώνη ασφαλείας είτε να τον έχουν μέσα σε κλουβί. 


Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο των 20 δολαρίων είναι χαμηλό μεν, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος καταδίκης για σκληρότητα προς το ζώο, οπότε η ποινή μπορεί να είναι από 250 μέχρι 1.000 δολάρια.

Η προτεινόμενη νομοθεσία σκοπό έχει να προστατέψει και το ζώο, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ατυχήματος, αλλά και τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να χάσει τον έλεγχο του οχήματος από ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη μετατόπιση του σκύλου. Εξάλλου, ο σκύλος όταν είναι ελεύθερος μέσα στο αυτοκίνητο, μπορεί με τη συμπεριφορά του να δυσκολέψει τον οδηγό να συγκεντρωθεί στο οδήγημα.

Το νομοσχέδιο έχει διχάσει και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Μια έρευνα έδειξε ότι 45% της κοινής γνώμης είναι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα όμως η αντίδραση είναι αρκετά ισχυρή αφού 40% είναι εναντίον. Η κυρία Σπένσερ που εισηγείται τον νέο νόμο ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι αντίπαλοί της οι Ρεπουμπλικάνοι όχι μόνο διαφωνούν, αλλά προτίθενται να καταθέσουν νομοσχέδιο που να περιλαμβάνει ακριβώς αντίθετες πρόνοιες. Το συμπέρασμα είναι ότι η τύχη του νέου νομοσχεδίου είναι όχι μόνο άγνωστη, αλλά και αβέβαιη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου