Ads

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σκύλος του γείτονα γαβγίζει ενοχλητικά



Πρόβλημα: Είμαι ο Κωνσταντίνος και έχω ένα πρόβλημα με ένα γείτονα που έχει τον σκύλο του όλη μέρα και γαβγίζει ενοχλητικά. Φαντάζομαι πρέπει να λείπουν όλη μέρα οι ιδιοκτήτες του. Είναι κρίμα και ο σκύλος και εγώ. Πέστε μου τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Δύσκολη ερώτηση. Θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν με ρωτούσες τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του σκύλου, που είναι και υπεύθυνος για τον σκύλο του και που έχει κάποιες υποχρεώσεις προς τους γείτονές του. Προφανώς ο σκύλος βαριέται όλη μέρα μόνος του, χωρίς ανθρώπινη παρουσία, χωρίς άσκηση, χωρίς κοινωνικοποίηση. Με το γάβγισμα ακούει τη φωνή του και λιγοστεύει η μοναξιά του (τραγικό αυτό). Επίσης κάποιος γείτονας θα διαμαρτυρηθεί και θα τον λάβει έτσι υπόψη (θλιβερό και αυτό). 


Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις στον γείτονα. Από τη στιγμή που έχει σκύλο θα πρέπει να τον φροντίζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Τα γνωστά και απλά. Ο σκύλος θέλει αγάπη, ανθρώπινη παρουσία, άσκηση, επαφή με τον έξω κόσμο και τους γείτονες. Αυτά τα απλά και βασικά πρέπει να κάνει ο γείτονας για να ηρεμήσει ο σκύλος του και να ηρεμήσετε και εσείς οι γείτονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου