Ads

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανικός ποιμενικός έγινε φύλακας και οδηγός ενός τυφλού σπάνιελ



Λίο και Έλι ευτυχισμένοι μαζί


Όταν το κινγκ τσαρλς σπάνιελ έφθασε στο καταφύγιο σκύλων του Ρότσεστερ ήταν σε πολύ άσχημα χάλια. Η  Έλι, όπως τη φώναζαν, μεγάλωσε σε ένα σπίτι χωρίς φως και θέρμανση. Είχε καταρράκτη και στα δυο μάτια και το μόνο που έβλεπε ήταν σκιές. Η Τούλι, μια εθελόντρια, την λυπήθηκε και την πήρε σπίτι της για να τη φροντίζει καλύτερα.


 «Λυπήθηκα τόσο πολύ όταν ήρθε για πρώτη φορά στο καταφύγιο και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι χρειαζόταν ειδική φροντίδα. Ήξερα επίσης ότι θα τα έβρισκε με τον Λίο, τον σκύλο μου γιατί αγαπά όλα τα σκυλιά από την πρώτη στιγμή», δήλωσε η Τούλι. Ο Λίο, ημίαιμος γερμανικός ποιμενικός 14 χρονών, πράγματι συμπάθησε την  Έλι από την πρώτη στιγμή. Έγινε προστάτης και οδηγός της. Όταν πήγαιναν περίπατο στο πάρκο, ο Λίο οδηγούσε την Έλι μέσα στο πάρκο. Την προστάτευε από σκύλους καβγατζήδες. Η  Έλι ακολουθούσε τον Λίο παντού και κολλούσε πάνω του όποτε αισθανόταν φόβο ή ανασφάλεια.

Πέρασαν αρκετοί μήνες έτσι μέχρις ότου η φιλοζωική οργάνωση βρήκε τα χρήματα και κάλυψε τα έξοδα για την αποκατάσταση της όρασης της  Έλι. Η σχέση των δυο σκυλιών δεν άλλαξε. Η μικρή συνέχισε να είναι δίπλα στο μεγάλο, άγγιζαν τις μύτες τους όπως παλιά και ξάπλωναν αγκαλιά.

Εκεί που όλοι στην οικογένεια ένοιωσαν περισσότερο ευτυχισμένοι παρά ποτέ, ήρθε ο θάνατος και πήρε τον Λίο που έπασχε από καρκίνο. Ήταν μεγάλη απώλεια για την Τούλι που έζησε μαζί του για 14 χρόνια. Ευτυχώς που είχε για παρηγοριά την  Έλι. «Θα έλεγε κανείς ότι ο Λίο πέθανε όταν βεβαιώθηκε ότι η Έλι, η αδελφούλα του, ήταν καλά και μπορούσε να ζήσει χωρίς τη βοήθεια του» παρατήρησε η Τούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου