Ads

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σκύλος δηλητηριασμένος και θαμμένος στο χώμα επέζησε ως εκ θαύματος

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ο σκύλος της ιστορίας μας με την κυρία που τον φιλοξενεί προσωρινά
 Ένας κάτοικος προαστίου του Παρισιού, που περπατούσε σε μονοπάτι εκτός κατοικημένης περιοχής, πρόσεξε έναν άνδρα που συμπεριφερόταν ύποπτα. Άλλαξε πορεία και πλησίασε το σημείο όπου βρισκόταν προηγουμένως ο άγνωστος. Το χώμα ήταν φρεσκοσκαμμένο και τα φύλα που το σκέπαζαν κουνιόντουσαν ελαφρά.


Έτρεξε σε παρακείμενο εργοτάξιο, πήρε ένα φτυάρι και άρχισε να σκάβει. Αμέσως εμφανίστηκε το κεφάλι ενός σκύλου που μόλις ανέπνεε. Από τις συσπάσεις του προσώπου και του κορμιού του ήταν φανερό ότι ο σκύλος είχε δηλητηριαστεί. Όταν τον ξέθαψε ολόκληρο, ο σκύλος βρισκόταν ήδη σε κώμα. Ο καλός Σαμαρείτης επικοινώνησε αμέσως με τον πυροσβεστική υπηρεσία που μετέφερε τον σκύλο σε κτηνιατρική κλινική. Η επέμβαση του κτηνίατρου υπήρξε σωτήρια.

Όταν ο σκύλος έφθασε στην κτηνιατρική κλινική, μόλις που ανέπνεε και το κορμί του ήταν παγωμένο. Ταυτόχρονα με την εξουδετέρωση του δηλητηρίου, ο κτηνίατρος κάλυψε το κορμί με θερμοφόρες για να το ζεστάνει και αντιμετώπισε την αφυδάτωση με ορό. Μετά από ένα εικοσιτετράωρο ο σκύλος άρχισε να συνέρχεται και σε δυο μέρες μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του.

Ο σκύλος της ιστορίας όπως είναι σήμερα
Ο κτηνίατρος πιστεύει ότι το δηλητήριο του έσωσε τη ζωή. «Αυτό που συνέβη», είπε, «Είναι ότι εξαιτίας του δηλητηρίου ο ρυθμός του μεταβολισμού του μειώθηκε δραστικά. Αυτό τον έσωσε, γιατί όταν τον έθαψαν ζωντανό ο εγκέφαλος μπορούσε να επιβιώσει με πολύ λιγότερο οξυγόνο. Χωρίς το δηλητήριο, ο σκύλος θα πέθαινε από ασφυξία».

Με τη βοήθεια του τσιπ εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στο μακάβριο αυτό περιστατικό. Ισχυρίζεται ότι είχε χαρίσει τον σκύλο σε κάποιο άλλο άτομο. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Όσο για τον σκύλο, βρίσκεται κάτω από τη φροντίδα φιλοζωικής οργάνωσης. Η φιλόζωη κυρία που του πρόσφερε προσωρινά στέγη δήλωσε: «Ο σκύλος τρώει καλά και συνέρχεται σιγά-σιγά. Είναι όμως συγχυσμένος, αγχωμένος και ανήσυχος. Μετά από όσα πέρασε, αυτό είναι το λιγότερο. Πιστεύω ότι χρειάζεται χρόνο για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη προς τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου