Ads

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η μεταμόρφωση της Φιόνας



Η Φιόνα όπως είναι σήμερα


Στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή ακόμη τα κακοποιούν. Υπάρχουν όμως ευτυχώς και εκείνοι που φροντίζουν τα δικά τους και περισώζουν όσα αδέσποτα μπορούν. Τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και η ιστορία της Φιόνας. Σήμερα είναι μια όμορφη σκυλίτσα ευτυχισμένη σε σπίτι ανθρώπων που την αγαπούν. Δεν ήταν όμως η ζωή της πάντα έτσι.


Πριν μερικές εβδομάδες ήταν αδέσποτη και παραμελημένη. Το σπίτι της ήταν ένας σωρός από σκουπίδια. 

Ένα φιλόζωο ζευγάρι που την πρόσεξε δεν έκανε δεύτερες σκέψεις. Την πήραν στην αγκαλιά τους αποφασισμένοι να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Την πήραν στο σπίτι και τότε άρχισε η μεταμόρφωση της Φιόνας. Κούρεμα, μπάνιο, φαγητό και προ πάντων αγάπη. Η γούνα της από γκρίζα έγινε άσπρη και το μελαγχολικό της βλέμμα φωτίστηκε και ζωντάνεψε. Η ουρά κουνιόταν συνέχεια.

Μόνη παραφωνία ήταν το πρόβλημα που είχε στο ένα μάτι. Ο κτηνίατρος είπε ότι μπορούσε να διορθωθεί αλλά το κόστος της πολύ λεπτής εγχείρησης ήταν 3.000 ευρώ. Δυστυχώς οι θετοί της γονείς δεν διέθεταν αυτό το ποσό. Δεν έμειναν όμως με τα χέρια σταυρωμένα. Ανάρτησαν την ιστορία της Φιόνας στο διαδίκτυο. Τέσσερις μέρες αργότερα μαζεύτηκαν τα χρήματα και έγινε η εγχείρηση με επιτυχία.

Τώρα η μεταμόρφωση της Φιόνας είναι πλήρης. Από ένα βρώμικο και μονόφθαλμο αδέσποτο είναι ένα όμορφο και ευτυχισμένο σκυλάκι χάρη στην καλοσύνη δυο ανθρώπων.
Την ιστορία της Φιόνας μπορείτε να την δείτε τώρα και σε εικόνες.

Αυτά τα σκουπίδια είχε για σπίτι η αδέσποτη Φιόνα


Έτσι όπως είναι βρώμικη δέχεται τα πρώτα δείγματα αγάπης


Κανέις δεν ξέρει πότε την έλουσαν για τελευταία φορά


Η Φιόνα έχει ήδη μετορφωθεί πλήρως


Η Φιόνα τρέχει χαρούμενη μέσα στο σπίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου