Ads

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παραμένει δίπλα στο νεκρό σώμα της φίλης του εδώ και μία βδομάδα




Δίπλα στη νεκρή σκύλα σύντροφό του παραμένει εδώ και μια βδομάδα ένας σκύλος. Το θύμα σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο σκύλος που επέζησε έσυρε το άψυχο κορμί της φίλης του μακριά από τον δρόμο και έμεινε εκεί δίπλα της, ανήμπορος να πιστέψει ότι την έχει χάσει για πάντα.

Από καιρού εις καιρόν τη σπρώχνει με το πόδι ή με τη μουσούδα του σε μια προσπάθεια να την «ξυπνήσει». Μετά ξαπλώνει δίπλα της για να τη ζεστάνει πιστεύοντας ότι η κατάστασή της είναι παροδική και θα ζωντανέψει από στιγμή σε στιγμή. Η σκηνή διαδραματίζεται στη Ρωσία, στην περιοχή Περμ.

Οι άνθρωποι που περνούν από εκεί έχουν ακούσει τον σκύλο να κλαίει και να ουρλιάζει, και πολλοί ήταν αυτοί που δάκρυσαν. Του δίνουν τροφή και νερό αλλά αυτός δεν το κουνάει από εκεί, καθιστώντας έτσι την ταφή της νεκρής σκύλας αδύνατη.


Οι περίοικοι μιλούν για μια νέα εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. «Είναι πολύ θλιβερό το θέαμα», είπε ένας περίοικος. «Προσπαθήσαμε να πάρουμε το νεκρό σώμα για ταφή, αλλά δεν μας αφήνει να πλησιάσουμε. Είναι ακοίμητος φρουρός και ζεσταίνει τη σκύλα με το σώμα του».

Υπάρχουν δυο θετικά σοιχεία σ’ αυτή την τραγική ιστορία. Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν πολλοί που δήλωσαν πρόθυμοι να υιοθετήσουν τον σκύλο μόλις τελειώσει η περίοδος πένθους του. Το δεύτερο καλό είναι το δίδαγμα για εμάς τους ανθρώπους από αυτή την ιστορία, ένα δίδαγμα αγάπης, πίστης και αφοσίωσης χωρίς όρια και περιορισμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Το βίντεο είναι πολύ παραστατικό και ενδιαφέρον:
http://www.youtube.com/watch?v=M3lx8j16xGY

http://www.dailymotion.com/video/xudq9l_loyal-dog-guards-friends-body-for-over-a-week_animals

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου