Ads

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ηρωική σκύλα των Φιλιππινών έχει καρκίνο και σκουλήκια της καρδιάς



Η Καμπάνγκ στην Αμερική

Η Καμπάνγκ, η ηρωική σκύλα των Φιλιππινών για την οποία γράψαμε χθες, βρίσκεται ήδη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ντέιβις στην Καλιφόρνια. Σχετικά με το πρόσωπο οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει το είδος και τη μορφή της επέμβασης που θα κάνουν. Θα δουλέψουν πάνω στις οδοντοστοιχίες και θα κλείσουν την ανοιχτή πληγή στο πρόσωπο, ώστε να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Ελπίζουν ακόμη ότι κάτι μπορούν να κάνουν με τη μύτη ώστε να βελτιώσουν την όσφρηση.


Τα βάσανα της Καμπάνγκ θα τελειώσουν, όχι όμως τόσο γρήγορα. Ο λόγος είναι ότι κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά χθες, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει σκουλήκια της καρδιάς και καρκίνο στη μήτρα. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν πρώτα αυτά τα δυο προβλήματα και μετά να ασχοληθούν με το πρόσωπο. Η απόφαση αυτή δικαιολογείται και από το γεγονός ότι ο καρκίνος είναι μάλλον επιθετικός και επομένως επείγει η θεραπεία του.

Η Καμπάνγκ στην Αμερική
 Ο θεράπων ιατρός Δρ Σάικς είπε: «Ευτυχώς για την Καμπάνγκ οι ασθένειες της δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».

Με τα νέα δεδομένα η Καπάνγκ θα πρέπει να μείνει στην Αμερική από τρεις μέχρι έξι μήνες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία της. Ευτυχώς τα 20.000 δολάρια που μαζεύτηκαν ως τώρα αρκούν και για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων που εντοπίστηκαν χθες.

«Είναι πολύ τρυφερή και γλυκιά σκύλα που της αρέσει να έχει επαφή με ανθρώπους», πρόσθεσε ο καθηγητής Σάικς. «Είναι χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να την φροντίσουμε. Πιστεύω ότι το αξίζει και με το παραπάνω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου