Ads

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

500 γατιά, με προορισμό τα εστιατόρια, σώθηκαν στην Κίνα



Μερικές από τις γάτες ήταν κλεισμένες μέσα σε σακούλες. Μια από τις πρώτες ενέργειες των εθελοντών ήταν να σχίσουν τις σακούλες ώστε να μπορούν τα ζώα να αναπλνέουν
Ένοχη σιωπή καλύπτει το εμπόριο γατίσιου και σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα. Το έγκλημα αποκαλύπτεται κατά καιρούς με τη δημοσιοποίηση των λίγων εκείνων περιπτώσεων όπου ανακόπτεται ένα καραβάνι θανάτου και με την επέμβαση φιλόζωων απελευθερώνεται το «φορτίο». Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι έμποροι είναι πιο ισχυροί και η ανακοπή του φορτηγού είναι μόνο προσωρινή. 


Στιβαγμένα σε κλουβιά μετέφεραν 500 γατιά
Το φορτηγό της σημερινής μας ιστορίας ανακόπηκε για έλεγχο. Τα έγγραφα που είχε ο οδηγός περιέγραφαν το φορτίο ως κουνέλια. Μια ματιά όμως στο εσωτερικό του ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενο, που ήταν 500 γατιά. Στριμωγμένα σε κλουβιά ή ακόμη μέσα σε σακούλες, διψασμένα και πεινασμένα ταξίδευαν για ώρες με προορισμό εστιατόρια της περιοχής Γιανγκσού της ανατολικής Κίνας.
Μια από τις πρώτες ενέργειες των εθελοντών ήταν να δώσουν λίγο νερό στα διψασμένα γατάκια
Η ανακοπή του αυτοκινήτου ήταν μόνο η αρχή. Στη συνέχεια εθελοντές από φιλοζωικές οργανώσεις  έσπευσαν στη σκηνή και πήραν όλα τα γατιά στα καταφύγια για να τα περιποιηθούν και να τους βρουν οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου