Ads

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μπομπ και Τζέιμς, η ιστορία ενός γάτου και ενός ανθρώπου που έσωσαν τη ζωή ο ένας του άλλου



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μπομπ και Τζέιμς, ευτυχισμένοι μαζί
Πρόκειται για μια ιστορία αληθινή, που θα γυριστεί μάλιστα σε ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο που έγραψε ο Τζέιμς και τιτλοφορείται «Ένας αδέσποτος γάτος που λέγεται Μπομπ» (A Street Cat Named Bob).


Ο Τζέιμς Μπράουν, νέος από το Λονδίνο, υπήρξε ναρκομανής όταν ο γάτος Μπομπ μπήκε στη ζωή του. Ήταν το 2007 όταν βρήκε τον γάτο πεινασμένο και τραυματισμένο κάτω από το κλιμακοστάσιο του σπιτιού του. Ήταν σίγουρος από την πρώτη στιγμή ότι αυτός ο γάτος θα γινόταν ο πιο πιστός του φίλος και ο σωτήρας του.

Ο Μπομπ και το βιβλίο του
Ο Τζέιμς πήρε αμέσως τον γάτο στον κτηνίατρο. Είχε ένα εξόγκωμα στο πόδι και μια ανοιχτή πληγή στο πλάι. Για να αγοράσει αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα αναγκάστηκε να ξοδέψει τα ελάχιστα χρήματα που είχε. «Δεν νομίζω ότι ήταν πολλά, προκειμένου να σωθεί ένα ζώο που το είχε ανάγκη», είπε αργότερα. «Πάντα μου άρεσαν οι γάτοι».

Η ζωή του Τζέιμς χάλασε από τον καιρό που ήταν τριών χρόνων. Τότε οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του τον πήρε και μετανάστευσαν στην Αυστραλία. Το αγόρι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ούτε να δεχτεί σαν πατέρα του τον άντρα που η μητέρα του παντρεύτηκε.
Όταν έγινε 18 χρονών, ο Τζέιμς επέστρεψε στη Βρετανία, όπου, μετά από σύντομη παραμονή με συγγενείς, κατέληξε άστεγος στους δρόμους. Λογική συνέπεια του τρόπου ζωής του και των συναναστροφών του ήταν η χρήση ναρκωτικών. «Όταν ζεις στον δρόμο κάποιος θα σου προσφέρει κάποιαν ουσία για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς», εξήγησε. «Το άμεσο αποτέλεσμα είναι πράγματι ο ύπνος, ταυτόχρονα όμως είναι το πρώτο βήμα προς την εξάρτηση από τα ναρκωτικά».

Τζέιμς, Μπομπ και κιθάρα στο δρόμο
Δέκα χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2007, όταν ο Τζέιμς έκανε μεγάλες προσπάθειες να απεξαρτηθεί, εμφανίστηκε στη ζωή του ο Μπομπ. Δίσταζε στην αρχή, το γατάκι όμως τον υιοθέτησε πρώτο. Όταν το πρωί ο Τζέιμς έφευγε από το σπίτι για να αρχίσει τη ζητιανιά, ο Μπομπ τον ακολουθούσε.

Πολύ σύντομα οι δυο τους έγιναν αχώριστοι και αποτελούσαν ένα μοναδικό θέαμα για τους περαστικούς. Ο Τζέιμς έπαιζε την κιθάρα του και ο Μπομπ καθόταν δίπλα του ή σκαρφάλωνε στη ράχη του.

«Χρωστώ τα πάντα στον Μπομπ» δήλωσε. «Αυτός με βοήθησε να αντέξω τους πειρασμούς και να παραμείνω καθαρός τόσο καιρό».

Η ιστορία του, όπως τη διηγείται στο βιβλίο του, συγκίνησε πολλούς ανθρώπους και έπεισε μια κινηματογραφική εταιρεία να τη γυρίσει σε ταινία.

Τα έσοδα από το βιβλίο θα τα χρησιμοποιήσει για να ταξιδέψει μέχρι την Αυστραλία για να επισκεφθεί τη μητέρα του. Επιθυμία του είναι, μόλις η οικονομική του κατάσταση βελτιωθεί περισσότερο, να μετακομίσει σε καλύτερο σπίτι με το γάτο του και να έχει επιτέλους μιαν ασφάλεια υγείας και για τους δυο τους.

Ευχόμαστε οι πωλήσεις του βιβλίου να συνεχίσουν να αυξάνονται, η ταινία να έχει επιτυχία και η ζωή τους να είναι όσο γίνεται πιο άνετη και ασφαλισμένη. Το αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου