Ads

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γατάκια έσωσαν ετοιμοθάνατη αλεπού


Ένα τραυματισμένο αλεπουδάκι ανέπτυξε μια συγκινητική φιλία με τρία γατάκια, τα οποία μάλιστα του έσωσαν τη ζωή, κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης του στο Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής, στο Κεντ.



Η αλεπού είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, αφού χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την 11η Απριλίου.

Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε αμέσως από έναν περαστικό στο κέντρο διάσωσης, στο οποίο ετέθη εσκεμμένα σε κώμα για τέσσερις ημέρες, με σκοπό να αποφύγει το θάνατο από κρίσεις επιληψίας.

Ενώ ακόμα ήταν αναίσθητο, το αλεπουδάκι τέθηκε στον ίδιο περιφραγμένο χώρο με άλλα τρία γατάκια, τα οποία είχαν βρεθεί εγκαταλελειμμένα και ετοιμοθάνατα σε ένα κουτί.

Ως εκ θαύματος, τα τρία γατάκια άρχισαν να παίζουν με την αλεπού και να την αγκαλιάζουν στοργικά. Έγλειφαν τις πληγές του ζώου, ενώ συχνά κοιμόντουσαν όλα μαζί. Το νεαρό ζώο, το οποίο είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, ανέκτησε την όραση του και τις πλήρεις αισθήσεις του μετά από πέντε ημέρες.

«Ο μεγαλύτερος δολοφόνος δεν είναι οι τραυματισμοί, αλλά το άγχος. Όταν ένα ζώο νοιώθει και βιώνει την αγάπη, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο. Αυτό συνέβη στη περίπτωση της μικρής αλεπούς. Τα γατάκια την βοήθησαν να ανακάμψει και σήμερα τα τέσσερα ζώα είναι αυτοκόλλητα», δηλώνει ο επικεφαλής του κέντρου.


doglover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου