Ads

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το Λος Άντζελες απαγορεύει την πώληση κουταβιών που προέρχονται από εκτροφείς



Κουτάβια προς πώληση σε βιτρίνα καταστήματος

Είναι πολλές οι φωνές που ακούονται και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς εναντίον της πώλησης κουταβιών από καταστήματα κατοικιδίων (pet shops). Το επιχείρημα είναι και απλό και πειστικό: γιατί να επιτρέπουμε την αναπαραγωγή ζώων συντροφιάς πάνω σε εμπορική βάση, αφού υπάρχουν αδέσποτα ζώα και ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία σε καταφύγια. Η πώληση κουταβιών χειροτερεύει τις πιθανότητες επιβίωσης των αδέσποτων και συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού τους.

Κουτάβια προς πώληση ανταγωνίζονται τα αδέσποτα
Οι αρχές του Λος Άντζελες αποφάσισαν προχθές την απαγόρευση της πώλησης σκύλων, γάτων και κουνελιών που προέρχονται από εκτροφείς. Κατοικίδια ζώα μπορούν να προσφέρονται προς πώληση νοουμένου όμως ότι προέρχονται από καταφύγια. Η απόφαση του Λος Άντζελες είναι πολύ σημαντική γιατί είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που παίρνει τέτοια απόφαση.

 «Περισσότερα από 70.000 ζώα ευθανατώνονται στο Λος Άντζελες κάθε χρόνο», είπε η υπεύθυνη της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης. «Είναι αντιφατικό από τη μια να συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα να επιτρέπουμε την εκτροφή και πώληση κουταβιών που ανταγωνίζονται τα ζώα σε καταφύγια που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία».

Φιλόζωοι διαδηλώνουν εναντίον της πώλησης κουταβιών από καταστήματα
Το μέτρο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για τρία χρόνια οπότε και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του. Τα καταστήματα και οι εκτροφείς έχουν περίοδο χάριτος έξι μήνες για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Είμαι αισιόδοξη για την επιτυχία του νέου μέτρου», δήλωσε η υπεύθυνη της φιλοζωικής οργάνωσης. «Πιστεύω μάλιστα ότι σύντομα η πώληση κουταβιών από επαγγελματίες εκτροφείς θα είναι μια ανάμνηση του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου